Σκιουφιχτά Μακαρόνια on the making!

Share:

Υλικά

Για το ζυμάρι
200g αλεύρι
χωριάτικο για πίτες
1 πρέζα αλάτι
10g ελαιόλαδο
100g νερό

Για το ζυμάρι
200g αλεύρι
χωριάτικο για πίτες
1 πρέζα αλάτι
10g ελαιόλαδο
100g νερό

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο σαν κρατήρα ηφαιστείου.
  • Βάζουμε εκεί το νερό και το ελαιόλαδο.
  • Με την βοήθεια ενός πιρουνιού, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υγρά, και μόλις πάρει τη μορφή ζυμαριού ξεκινάμε να το δουλεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
  • Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30’ στο ψυγείο.
  • Με τη βοήθεια μιας μηχανής ζυμαρικών, ανοίγουμε το ζυμάρι μας μέχρι το 7 περνώντας ένα ένα σταδιακά όλα τα νούμερα ξεκινώντας από το 1 (εάν δούμε πως κολλάει, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι).
  • Διπλώνουμε και ανοίγουμε για 2η φορά μέχρι το 7 πάλι.
  • Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με κουπ πατ (κόφτης ζύμης) ή με ένα απλό μαχαίρι.
  • Παίρνουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τυλίγουμε με τη βοήθειά του κάθε τετράγωνο ζύμης έχοντας το τοποθετήσει διαγώνια.