TIP

Πως διαχειριζόμαστε και συντηρούμε τη φρέσκια τρούφα

• Η τρούφα είναι ένα προϊόν που επηρεάζεται άμεσα από την υγρασία και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. • Εκτός από τις πολλές ποικιλίες που την ξεχωρίζουν κυρίως λόγω της εσωτερικής μαρμάρωσης, διαφοροποιείται και κατηγοριοποιείται από την εποχή συλλογής. Με πιο έντονα τα αρωματικά στοιχεία της και η μεστότητα της γεύσης να βρίσκεται στη χειμωνιάτικη εκδοχή της • Για να τη συντηρήσουμε σωστά, πρέπει αρχικά να την πλύνουμε  χρησιμοποιώντας μια βούρτσα σχετικά σκληρή την οποία και βρέχουμε κατα διαστήματα, προσέχοντας να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο νερό. • Στη συνέχεια, τη στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, και την τοποθετούμε μέσα σε ένα βάζο που κλείνει ερμητικά και το οποίο έχουμε γεμίσει  με ρύζι. • Τοποθετούμε στο ψυγείο και κρατάμε εκεί.