Γράμμα σ’ ένα διαιτολόγο, όχι από τους κανονικούς, αυτούς τους εκλεγμένους της πλατείας Συντάγματος (και λίγο παραπάνω)

Έχεις ξεκινήσει ποτέ δίαιτα;

Μπορεί να συνεργάζεσαι με τον καλύτερο διατροφολόγο στον κόσμο, κ όμως…
Με το που ξεκινάς, αρχίζεις να παλεύεις με το μυαλό σου και να σκέφτεσαι τις λιχουδιές που θα είχες στο τραπέζι σου αν δεν είχες βαλθεί να βάλεις τον εαυτό σου σε τάξη.

 

Έτσι κι εγώ, τον τελευταίο καιρό αρχίζω και νιώθω τις στερήσεις όχι μιας δίαιτας ολιγοθερμιδικής, αλλά μιας διατροφής που βασίζεται στην διαστροφική εξορία μας από την εστίαση.
Για μένα το φαγητό είναι η παράσταση στην οποία συμμετέχουν εκλεκτοί συνάδελφοι κι εγώ οφείλω να τους τιμήσω με την παρουσία μου, να χειροκροτήσω τον τρόπο που προσεγγίζουν την αγάπη που συμμεριζόμαστε.
Είναι η υπέρτατη ικανοποίηση, η βόλτα που ταξιδεύει το μυαλό μου. Κάθε μπουκιά και κάθε γουλιά, κάθε κίνηση προσέγγισης του σερβιτόρου ή κάθε θεατρικότητα έκφρασης του οινοχόου.


Ας μην μακρηγορώ, τα δικά μου θέλω και οι δικές μου συνήθειες, ας θυσιαστούν στο βωμό του πρέπει. Δεν έγινε και κάτι… Σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Μέχρι τότε όμως, ας κάνουμε μια στάση κ ας αναλογιστούμε τις στιγμές που λησμονούμε έτσι ώστε να δυναμώσουμε την κορύφωση που θα φέρει το αύριο.

 

Τοπ 10 των δικών μου γαστριμαργικών περιπετειών που αναπολούμε το 2020 (η σειρά δεν είναι αξιοκρατική και δεν θα έπρεπε να είναι αφού το φαΐ είναι απόλαυση και όχι κούρσα)

1. 10 Τραπέζια (Θεσσαλονίκη) σεφ Μανώλης Παπουτσάκης
2. Botrini’s (Αθήνα) σεφ Νίκος Μπίλης & Έκτορας Μποτρίνι
3. Proveleggios (Αθήνα) σεφ Σωτήρης Κοντιζάς
4. Birdman (Αθήνα) σεφ Άρης Βεζενές
5. Phita (Αθήνα) σεφ Κασσαβέτης – Φωτεινόγλου
6. Veritable (Αθήνα) σεφ Alain Parrodi
7. Κρητικός (Αθήνα)
8. The Zillers (Αθήνα) Παύλος Κυριάκης
9. Άργουρα (Αθήνα) σεφ Νίκος Μιχαήλ
10. Herve (Αθήνα) σεφ Herve Pronzato