After Easter στραπατσάδα με τσάτνεϊ από ντοματίνια, πιπεριά Φλωρίνης και μοσχαρίσιο λουκάνικο αρωματισμένο με θυμάρι και κόκκινο κρασί

Στραπατσάδα με τσάτνεϊ από πιπεριές Φλωρίνης και ντοματίνια με μοσχαρίσιο λουκάνικο Μουτεβελής με θυμάρι και κόκκινο κρασί

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για το λουκάνικο
2 μοσχαρίσια λουκάνικα με θυμάρι και κόκκινο κρασί Μουτεβελής
15ml ελαιόλαδο

Για το τσάτνεϊ ντομάτα πιπεριά
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές φλωρίνης σε φέτες
60g ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας καστανή ζάχαρη ή πετιμέζι
1 κουτ σούπας ξύδι λευκό βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι

Για τη στραπατσάδα
3 αυγά
30g βούτυρο
40g κρέμα γάλακτος
⅓ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για το στήσιμο του πιάτου
Προζυμένιο ψωμί

Tip

Η φρέσκια κρέμα γάλακτος στο τέλος μας σταματάει το μαγείρεμα του αυγού και μας βοηθά να διατηρήσουμε την υφή που θέλουμε.

Για το λουκάνικο
2 μοσχαρίσια λουκάνικα με θυμάρι και κόκκινο κρασί Μουτεβελής
15ml ελαιόλαδο

Για το τσάτνεϊ ντομάτα πιπεριά
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές φλωρίνης σε φέτες
60g ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας καστανή ζάχαρη ή πετιμέζι
1 κουτ σούπας ξύδι λευκό βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι

Για τη στραπατσάδα
3 αυγά
30g βούτυρο
40g κρέμα γάλακτος
⅓ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για το στήσιμο του πιάτου
Προζυμένιο ψωμί

Εκτέλεση

Λουκάνικο

  • Κόβουμε το λουκάνικο σε ωραίες διαγώνιες φέτες.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο και τσιγαρίζουμε για 4- 5΄ αναλόγως του πάχους που έχουμε κόψει το λουκάνικο.
  • Αφαιρούμε το λουκάνικο από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη για να κάνουμε τη σάλτσα στο ίδιο τηγάνι.

Τσάτνεϊ πιπεριά – ντομάτα

  • Ζεσταίνουμε ξανά το τηγάνι που τσιγαρίσαμε το λουκάνικο και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 4- 5΄.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και μαγειρεύουμε άλλα 2΄.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην διαλυθούν.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη (ή το πετιμέζι) και αφήνουμε για 3- 4΄ να καραμελώσει ελαφρά η σάλτσα μας.
  • Σβήνουμε με το ξύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να μελώσει για 1- 2΄ ακόμα.

Στραπατσάδα

  • Σπάμε τα αυγά και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλάτι και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Αναδεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα ή marise μέχρι να αρχίσει να αποκτά σώμα το αυγό.
  • Μετά από 4- 5΄ βλέπουμε πως έχει αρχίσει να αποκτά την υφή που θέλουμε.
  • Σταματάμε το μαγείρεμα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
  • Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στήσιμο

  • Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο φρυγανισμένη μια φέτα προζυμένιο χωριάτικο ψωμί.
  • Επάνω στρώνουμε τη στραπατσάδα και γαρνίρουμε με το τσάτνεϊ από πάνω τοποθετούμε το λουκάνικο.
Tip

Η φρέσκια κρέμα γάλακτος στο τέλος μας σταματάει το μαγείρεμα του αυγού και μας βοηθά να διατηρήσουμε την υφή που θέλουμε.