Αλμυρό Cake με καρύδια και bacon

Η τέλεια συνοδεία ενός σωστού brunch

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

4 αυγά
200g αλεύρι
25g μαγιά
80ml ελαιόλαδο
50g βούτυρο
150ml γάλα
80g γραβιέρα
150g bacon
130g δαμάσκηνα
30g καρυδόψυχα
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι

λίγο ηλιέλαιο για το μπέικον

 

4 αυγά
200g αλεύρι
25g μαγιά
80ml ελαιόλαδο
50g βούτυρο
150ml γάλα
80g γραβιέρα
150g bacon
130g δαμάσκηνα
30g καρυδόψυχα
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι

λίγο ηλιέλαιο για το μπέικον

 

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε για 2΄.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), τη μαγιά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ζεσταίνουμε στους 45ο το βούτυρο με το ελαιόλαδο, το γάλα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα κομμένη σε κύβους.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μπαστουνάκια και το σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τα δαμάσκηνα και τα καρύδια και τα ενσωματώνουμε με το μείγμα του κέικ.
  • Αδειάζουμε σε αντικολλητική φόρμα το κέικ και ψήνουμε στους 180ο για 45΄.
  • Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Αν τραβώντας το είναι καθαρό τότε το κέικ μας είναι έτοιμο!