Carbonara με πεκορίνο τρούφας

Παραδοσιακή και ανατρεπτική carbonara με ριγκατόνι και τρούφα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

1 πακέτο ριγκατόνι ή πένες
120g μπέικον ή guanciale (αλλαντικό
από χοιρινό)
100g μορχέλες ή άλλο μανιτάρι
110g παρμεζάνα
110g πεκορίνο με τρούφα
25g βούτυρο
φρέσκια τρούφα
2 αυγά
(προαιρετικά 10g
βούτυρο τρούφας)

Tip

Αν θέλουμε να ολοκληρώσουμε πιο μετά τη συνταγή, παγώνουμε τα ζυμαρικά κάτω από τρεχούμενο νερό αμέσως μετά το βράσιμο.

1 πακέτο ριγκατόνι ή πένες
120g μπέικον ή guanciale (αλλαντικό από χοιρινό)
100g μορχέλες ή άλλο μανιτάρι
110g παρμεζάνα
110g πεκορίνο με τρούφα
25g βούτυρο
φρέσκια τρούφα
2 αυγά
(προαιρετικά 10g
βούτυρο τρούφας)

Αν θέλουμε να ολοκληρώσουμε πιο μετά τη συνταγή, παγώνουμε τα ζυμαρικά κάτω από τρεχούμενο νερό αμέσως μετά το βράσιμο.

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κύβους και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
  • Τσιγαρίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό το χοιρινό.
  • Σουρώνουμε το λίπος που έχει βγει και το κρατάμε χωριστά.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασίματος.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα αυγά μαζί με το νερό από τα ζυμαρικά (50-60g) σε ένα δοχείο και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά σε bain marie.
  • Μόλις σφίξει, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε με πολύ αργή ροή στο χτυπημένο αυγό, το λίπος από το χοιρινό που συλλέξαμε προηγουμένως.
  • Ανακατεύουμε τώρα τα ζυμαρικά, το μείγμα του αυγού, τα τυριά (και το βούτυρο τρούφας προαιρετικά) σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Εάν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών.
  • Σερβίρουμε με λίγο έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.