Χειμωνιάτικη σαλάτα coleslaw

Σαλάτα coleslaw με ρόδι και κόκκινα φρούτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τη σαλάτα
1/2 λευκό λάχανο μικρό
½ κόκκινο λάχανο μικρό
1 κεσεδάκι κόκκινα φρούτα (βατόμουρα ή σμέουρα κατά προτίμηση)
1 ρόδι (μόνο τα σπόρια)

Για τη σάλτσα
η ποσότητα είναι για παραπάνω σαλάτες
40g κόκκινα φρούτα (υπολογίζουμε και λίγα παραπάνω αν θέλουμε για το γαρνίρισμα)
100g γιαούρτι
50g μαγιονέζα
60g ελαιόλαδο
30g χυμό ρόδι
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
λίγα κλωνάρια μυρώνια ή τρυφερά φύλλα μαϊντανό για το χρώμα και τη φρεσκάδα 

Tip

Την υπόλοιπη σάλτσα μπορούμε να την κρατήσουμε για 4- 5 μέρες στο ψυγείο χωρίς πρόβλημα και να την χρησιμοποιήσουμε σε άλλες σαλάτες, όπως για παράδειγμα σαλάτες ζυμαρικών ή ταμπουλέ

 

Για τη σαλάτα
1/2 λευκό λάχανο μικρό
½ κόκκινο λάχανο μικρό
1 κεσεδάκι κόκκινα φρούτα (βατόμουρα ή σμέουρα κατά προτίμηση)
1 ρόδι (μόνο τα σπόρια)

Για τη σάλτσα
η ποσότητα είναι για παραπάνω σαλάτες
40g κόκκινα φρούτα (υπολογίζουμε και λίγα παραπάνω αν θέλουμε για το γαρνίρισμα)
100g γιαούρτι
50g μαγιονέζα
60g ελαιόλαδο
30g χυμό ρόδι
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
λίγα κλωνάρια μυρώνια ή τρυφερά φύλλα μαϊντανό για το χρώμα και τη φρεσκάδα 

Εκτέλεση

Σαλάτα

  • Πλένουμε τα δυο λάχανα ξεχωριστά, για να μη χαλάσει το χρώμα το ένα στο άλλο.
  • Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ένα κόφτη λαχανικών.
  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα (παρακάτω συνταγή).
  • Ανακατεύουμε καλά, να αρωματιστεί η σαλάτα μας.
  • Αδειάζουμε τη σαλάτα στο σκεύος που θα τη σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα.

Σάλτσα

  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και με ένα ραβδομπλέντερ τα χτυπάμε καλά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρευστη κόκκινη σάλτσα.

Σερβίρισμα

  • Βάζουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα σε μία σαλατιέρα ή σε ένα μπολ.
  • Γαρνίρουμε με τα κόκκινα φρούτα και σποράκια από ρόδι, τοποθετούμε περιμετρικά τα φυλλαράκι από τα μυρώνια και το μαϊντανό.
Tip

Την υπόλοιπη σάλτσα μπορούμε να την κρατήσουμε για 4- 5 μέρες στο ψυγείο χωρίς πρόβλημα και να την χρησιμοποιήσουμε σε άλλες σαλάτες, όπως για παράδειγμα σαλάτες ζυμαρικών ή ταμπουλέ