Για το βράσιμο των ρεβιθιών
1 κιλό ρεβίθια
150g καρότο
100g πράσο
120g κρεμμύδι
100g φινόκιο
50g σέλερι
10g σκόρδο
10g ξερό κόλιανδρο
νερό μεταλλικό
Για τo χούμους
400g βρασμένα ρεβίθια
55g ταχίνι
35g χυμό λεμόνι
7.5g αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
150g ζωμό από το μαγείρεμα των ρεβιθιών
λίγο καυτερό πιπέρι
40g ελαιόλαδο
2.5g κύμινο
Για τις τραγανές τορτίγιες
2 τορτίγιες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το χούμους με παντζάρι
260g παντζάρια προβρασμένα
Σε όλα τα όσπρια είναι καλό να χρησιμοποιούμε μεταλλικό νερό, καθώς έχει λιγότερα άλατα και βοηθάει στο σωστό βράσιμο τους.
Για το βράσιμο των ρεβιθιών
1 κιλό ρεβίθια
150g καρότο
100g πράσο
120g κρεμμύδι
100g φινόκιο
50g σέλερι
10g σκόρδο
10g ξερό κόλιανδρο
νερό μεταλλικό
Για τo χούμους
400g βρασμένα ρεβίθια
55g ταχίνι
35g χυμό λεμόνι
7.5g αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο
150g ζωμό από το μαγείρεμα των ρεβιθιών
λίγο καυτερό πιπέρι
40g ελαιόλαδο
2.5g κύμινο
Για τις τραγανές τορτίγιες
2 τορτίγιες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το χούμους με παντζάρι
260g παντζάρια προβρασμένα
Προετοιμασία και Bράσιμο των ρεβιθιών
Χούμους
Τραγανές Τορτίγιες
Χούμους παντζάρι
Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του χούμους τα προβρασμένα παντζάρια.
Σερβίρισμα
Βάζουμε το χούμους σε μπολάκι , τοποθετούμε περιμετρικά τις τορτίγιες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φύλλα φρέσκο κόλιανδρο.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με λίγο λευκό και μαύρο σουσάμι για το χρώμα.
Σε όλα τα όσπρια είναι καλό να χρησιμοποιούμε μεταλλικό νερό, καθώς έχει λιγότερα άλατα και βοηθάει στο σωστό βράσιμο τους.