Coconut Coffee Delight

Καρύδα γεμιστή με σαντιγί καρύδας, καραμέλα από καφέ με γεύση καρύδα και crumble κακάο

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τη σαντιγύ Καρύδας
500g κρέμα γάλακτος 35%
250g κατεψυγμένο πουρέ καρύδας

Για το κραμπλ Κακάο
100g αμύγδαλο σκόνη
100g βούτυρο κομμένο σε κύβους
60g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40g κακάο σε σκόνη
100g καστανή ζάχαρη

Για την Καραμέλα Καφέ – Καρύδα
400g κρυσταλλική ζάχαρη
80g νερό
80g γλυκόζη
400g κρέμα γάλακτος
240g καφέ Tropical Coconut Flavor Nespresso
320g βούτυρο κομμένο σε κύβους
8g ανθό αλατιού

Για το στήσιμο του πιάτου
1 καρύδα
κακάο για το πασπάλισμα

Για τη σαντιγύ Καρύδας
500g κρέμα γάλακτος 35%
250g κατεψυγμένο πουρέ καρύδας

Για το κραμπλ Κακάο
100g αμύγδαλο σκόνη
100g βούτυρο κομμένο σε κύβους
60g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40g κακάο σε σκόνη
100g καστανή ζάχαρη

Για την Καραμέλα Καφέ – Καρύδα
400g κρυσταλλική ζάχαρη
80g νερό
80g γλυκόζη
400g κρέμα γάλακτος
240g καφέ Tropical Coconut Flavor Nespresso
320g βούτυρο κομμένο σε κύβους
8g ανθό αλατιού

Για το στήσιμο του πιάτου
1 καρύδα
κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη σαντιγύ Καρύδας

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, πολύ κρύα την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να δένει.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ καρύδας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι ν αποκτήσουμε μια λεία σαντιγί.

Για το κραμπλ Κακάο

  • Εγκαθιστούμε στο μίξερ το φτερό και τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο.
  • Αναδεύουμε στην ταχύτητα 1 μέχρι να έχουμε την υφή ενός crumble (δηλαδή χοντρά, σπασμένα κομμάτια ζύμης)
  • Απλώνουμε τα κομμάτια αυτά σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170ο C για 12 – 15λ. Αφήνουμε να κρυώσει. 

Για την Καραμέλα Καφέ – Καρύδα

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, τον καφέ μαζί με την κρέμα γάλακτος και τον φέρνουμε σε σημείο σχεδόν βρασμού. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, κάνουμε μια καραμέλα βάζοντας το νερό, μαζί με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα φέρνουμε στους 180οC.
  • Προσθέτουμε με μεγάλη προσοχή (επειδή θα κάνει πολύ ισχυρές φουσκάλες), το ζεστο μείγμα καφέ – κρέμα γάλακτος σε 2-3 δόσεις. και σιγοβράζουμε για 1λ.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι μας από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 42ο.
  • Σ’εκείνο το σημείο ενσωματώνουμε το βούτυρο με τη βοήθεια ενός σύρματος ζαχαροπλαστικής ή ενός ραβδομπλέντερ
  • Τελειώνοντας, προσθέτουμε και τον ανθό αλατιού και αναδεύουμε ελαφρά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για το σερβίρισμα.

Για το στήσιμο του πιάτου

  • Κόβουμε την καρύδα στα 2 και κρατάμε το νερό της για άλλη χρήση.
  • Βάζουμε λίγη σαντιγύ καρύδας, crumble κακάο και καραμέλα καφέ.
  • Συνεχίζουμε καλύπτοντας την καρύδα με την υπόλοιπη σαντιγί καφέ, ενώ πασπαλίζουμε στο τέλος με λίγο κακάο.
  • Γαρνίρουμε την καρύδα με φλούδες απο καρύδα.