Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για την πάστα λιαστής ντομάτας

300g λιαστές ντομάτες
35g ψητές κόκκινες πιπεριές
25g παρμεζάνα
15g ελιές Καλαμών
5- 6 φύλλα βασιλικό
30g ελαιόλαδο

Για το λουκάνικο

2 Κοζάκικα λουκάνικα
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Για το hot dog

3 φέτες ψωμί του τοστ
πάστα λιαστής ντομάτας
3 λουκάνικα Tζουμαγιάς (από την προηγούμενη παρασκευή)
σαλάτα frise
μουστάρδα

Για την χειροποίητη Κέτσαπ Ντομάτας

225g ντομάτα κονκασέ
25g σέλερι
25g τζίντζερ
40g κρεμμύδι
30g καστανή ζάχαρη
65g ξύδι από βατόμουρο
½ σκελίδα σκόρδο
αλάτι
1 γαρύφαλλο
2 τεμ. κέδρο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Για την πάστα λιαστής ντομάτας

300g λιαστές ντομάτες
35g ψητές κόκκινες πιπεριές
25g παρμεζάνα
15g ελιές Καλαμών
5- 6 φύλλα βασιλικό
30g ελαιόλαδο

Για το λουκάνικο

2 Κοζάκικα λουκάνικα
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Για το hot dog

3 φέτες ψωμί του τοστ
πάστα λιαστής ντομάτας
3 λουκάνικα Tζουμαγιάς (από την προηγούμενη παρασκευή)
σαλάτα frise
μουστάρδα

Για την χειροποίητη Κέτσαπ Ντομάτας

225g ντομάτα κονκασέ
25g σέλερι
25g τζίντζερ
40g κρεμμύδι
30g καστανή ζάχαρη
65g ξύδι από βατόμουρο
½ σκελίδα σκόρδο
αλάτι
1 γαρύφαλλο
2 τεμ. κέδρο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Για την πάστα λιαστής ντομάτας

  1. Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές, τις ελιές (χωρίς κουκούτσι) και τον βασιλικό.
  2. Χτυπάμε σε βελούδινο πολτό.
  3. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανεβάζουμε σαν μαγιονέζα με το ελαιόλαδο.

Για το λουκάνικο

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  2. Τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές το λουκάνικο για 4- 5΄και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει ελαφρά.

Για το Hot Dog

  1. Παίρνουμε τις φέτες από το ψωμί του τοστ και τις περνάμε για 10΄ από τον ατμό (αν έχει επιλογή ο φούρνος μας, αλλιώς με μια σχαρούλα πάνω από νερό που βράζει).
  2. Αλείφουμε στη συνέχεια το ψωμί με την πάστα της λιαστής ντομάτας και στη συνέχεια τρίβουμε λίγο παρμεζάνα και τοποθετούμε στο κέντρο το λουκάνικο.
  3. Με τη βοήθεια μιας μεμβράνης, κάνουμε σφιχτά ρολάκια το λουκάνικο και το αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.
  4. Την επόμενη προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές το ρολάκι μας.
  5. Σερβίρουμε με λίγο σαλάτα frise και μουστάρδα

Για την Χειροποίητη κέτσαπ ντομάτας

  1. Κόβουμε σε φέτες το σέλερι και τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ.
  2. Κόβουμε κυβάκια το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ντομάτα κονκασέ και προσθέτουμε τα λαχανικά που κόψαμε, καθώς και τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, τον κέδρο το δεντρολίβανο.
  4. Βράζουμε για περίπου 35΄ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ώστε να καραμελώσει σχετικά η ντομάτα.
  5. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το δεντρολίβανο και χτυπάμε με ένα μπλεντερ ώστε να έχουμε μια βελούδινη κέτσαπ.
  6. Αραιώνουμε με το ξύδι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.