Τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος
Τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος
Μαθαίνουμε πως κατανοούμε τον βαθμό ψησίματος του κρέατος
υπάρχει ο εμπειρικός τρόπος, που είναι με την αφή. Αλλά για πιο σίγουρο αποτέλεσμα, πρέπει με ένα θερμόμετρο να μπορούμε να βεβαιώσουμε την εσωτερική θερμοκρασία στο κέντρο του κομματιού.
Οι βαθμοί ψησίματος του κρέατος για το μοσχάρι είναι:
Rare: 52oC
Medium Rare: 54oC
Medium: 60oC
Medium Well:63oC
Well Done: 65oC +
πάντα όμως συνυπολογίζουμε πως αφαιρούμε το κρέας από τη φωτιά, 1-2 βαθμούς πριν την επιθυμητή θερμοκρασία στο κέντρο.