Κολοκυθοκεφτέδες με μανούρι, βασιλικό και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με κάρδαμο και λάιμ

Share:

Υλικά

Για τους κολοκυθοκεφτέδες
500g τριμμένο κολοκύθι
1 πρέζα αλάτι
50g εσαλότ (εναλλακτικά κρεμμύδι ξερό)
½ μάτσο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
60g Φάριν- απ
2 αυγά
1 κ. γ. κάρδαμο
1 κ. γ. ξερό κόλιανδρο
150g μανούρι
αλεύρι ΓΟΧ

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200g γιαούρτι πλήρες
50g γάλα
ξερό κόλιανδρο
5 φύλλα βασιλικού
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
αλάτι, πιπέρι

Για τους κολοκυθοκεφτέδες
500g τριμμένο κολοκύθι
1 πρέζα αλάτι
50g εσαλότ (εναλλακτικά κρεμμύδι ξερό)
½ μάτσο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
60g Φάριν- απ
2 αυγά
1 κ. γ. κάρδαμο
1 κ. γ. ξερό κόλιανδρο
150g μανούρι
αλεύρι ΓΟΧ

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
200g γιαούρτι πλήρες
50g γάλα
ξερό κόλιανδρο
5 φύλλα βασιλικού
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κολοκυθοκεφτέδες

  • Τρίβουμε τα κολοκύθια και αλατίζουμε.
  • Αφήνουμε για μία ώρα να μαριναριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το εσαλότ (ή το ξερό κρεμμύδι) και τα προσθέτουμε στα τριμμένα κολοκύθια.
  • Ανακατεύουμε και με τα υπόλοιπα υλικά (βασιλικό, κάρδαμο, κόλιανδρο, μανούρι, αυγά, Φάριν- απ).
  • Πλάθουμε σε κεφτέδες, ελαφρά αλευρωμένους.
  • Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε μέσα τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε 3′-4′ από την κάθε πλευρά.

Σάλτσα γιαουρτιού

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υλικά (γάλα, ξερό κόλιανδρο, φύλλα βασιλικού, ξύσμα και χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι) και ανακατεύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα (marise).

Για το Σερβίρισμα

Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε πυργάκι, τη σάλτσα γιαουρτιού σε ατομικά μπολάκια και απολαμβάνουμε!