Μπάρες Δημητριακών με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Τραγανές μπάρες δημητριακών για ενέργεια και γεύση!

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

70g βούτυρο
50g καστανή ζάχαρη
30g ζάχαρη panela (από ζαχαροκάλαμο)
22g γλυκόζη
140g βρώμη
60g φιστίκι Αιγίνης
30g σουσάμι καβουρδισμένο
30g λιναρόσπορο
12g μέλι
80g αποξηραμένα σύκα
80g cranberries

70g βούτυρο
50g καστανή ζάχαρη
30g ζάχαρη panela (από ζαχαροκάλαμο)
22g γλυκόζη
140g βρώμη
60g φιστίκι Αιγίνης
30g σουσάμι καβουρδισμένο
30g λιναρόσπορο
12g μέλι
80g αποξηραμένα σύκα
80g cranberries

Εκτέλεση
  • Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε σιρόπι βάζοντας την καστανή ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη ζάχαρη panela και το βούτυρο μέχρι να πάρουν μία βράση.
  • Σε ένα δεύτερο σκεύος, τοποθετούμε τη βρώμη, τα αποξηραμένα σύκα, τα cranberries, το φυστίκι Αιγίνης, το σουσάμι και το λιναρόσπορο.
  • Μέσα στο σιρόπι, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε όσο είναι ακόμα αρκετά ζεστό στο μείγμα των φρούτων.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι παραλληλόγραμμα διαστάσεων 3.5×5.5 cm.
  • Ψήνουμε για 12 – 15΄ (θέλουμε να πετύχουμε ένα διαυγές γυαλιστερό χρώμα).
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε (πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι) και αφήνουμε να κρυώσουν.