Ζύμη για φρέσκια pasta, ταλιατέλες, ραβιόλι, παπαρδέλες

Share:

Υλικά

Για τη λευκή ζύμη ραβιολιού

250g αλεύρι τύπου 00
125g αυγά
12.5g ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

Για τη ζύμη ραβιολιού με μελάνι σουπιάς

250g αλεύρι τύπου 00
105g αυγά
20g μελάνι σουπιάς
12.5g ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

Για τη ζύμη για πάστα

570g αλεύρι 00
220g σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα αλάτι
280g νερό
8 κρόκος αυγού
1 ολόκληρο αυγό

Για τη λευκή ζύμη ραβιολιού

250g αλεύρι τύπου 00
125g αυγά
12.5g ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

Για τη ζύμη ραβιολιού με μελάνι σουπιάς

250g αλεύρι τύπου 00
105g αυγά
20g μελάνι σουπιάς
12.5g ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι

Για τη ζύμη για πάστα

570g αλεύρι 00
220g σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα αλάτι
280g νερό
8 κρόκος αυγού
1 ολόκληρο αυγό

Εκτέλεση

Για τη λευκή ζύμη ραβιολιού:

  1. Τοποθετούμε το αλεύρι σε μια μπασίνα και προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά
  2. Δημιουργούμε μια μικρή λακούβα στο κέντρο στην οποία και βάζουμε τα αυγά και το λάδι
  3. Με ένα πηρούνι ξεκινάμε ν ανακατεύουμε τ αυγά παίρνοντας σιγά σιγά από τις άκρες το αλεύρι
  4. Μόλις δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι, το αδειάζουμε στον πάγκο
  5. Και ζυμώνουμε αρκετά καλά για 5΄ τουλάχιστον
  6. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί ιδανικά ένα βράδυ
  7. Εν συνεχεία ανοίγουμε το ζυμάρι λίγο με τον πλάστη γιατί όπως είναι σκληρό αν το περάσουμε από τη μηχανή ζυμαρικών θα μας χαλάσει και τη μηχανή και το ζυμάρι
  8. Ακολούθως, περνάμε από την μηχανή ζυμαρικών ξεκινώντας από χοντρό προς λεπτότερο, μέχρι το σημείο που θέλουμε να φτάσουμε.

Για τη ζύμη ραβιολιού με μελάνι σουπιάς:

  1. Τοποθετούμε το αλεύρι σε μια μπασίνα και προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά
  2. Δημιουργούμε μια μικρή λακούβα στο κέντρο στην οποία και βάζουμε τα αυγά, το μελάνι και το λάδι
  3. Με ένα πηρούνι ξεκινάμε ν ανακατεύουμε τ αυγά παίρνοντας σιγά σιγά από τις άκρες το αλεύρι
  4. Μόλις δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι, το αδειάζουμε στον πάγκο
  5. Και ζυμώνουμε αρκετά καλά για 5΄ τουλάχιστον
  6. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί ιδανικά ένα βράδυ
  7. Εν συνεχεία ανοίγουμε το ζυμάρι λίγο με τον πλάστη γιατί όπως είναι σκληρό αν το περάσουμε από τη μηχανή ζυμαρικών θα μας χαλάσει και τη μηχανή και το ζυμάρι
  8. Ακολούθως, περνάμε από την μηχανή ζυμαρικών ξεκινώντας από χοντρό προς λεπτότερο, μέχρι το σημείο που θέλουμε να φτάσουμε.

Για τη ζύμη για πάστα:

  1. Τοποθετούμε στον κάδο του thermomix όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι
  2. Ξεκινάμε να δουλεύουμε επιλέγοντας την αντίστροφη κίνηση των μαχαιριών.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά, το νερό και έναν έναν τους κρόκους και το αυγό
  4. Μόλις δημιουργηθεί ένα ζυμάρι σαν crumble, το αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για 5-10λ
  5. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί ιδανικά ένα βράδυ
  6. Εν συνεχεία ανοίγουμε το ζυμάρι λίγο με τον πλάστη γιατί όπως είναι σκληρό αν το περάσουμε από τη μηχανή ζυμαρικών θα μας χαλάσει και τη μηχανή και το ζυμάρι
  7. Ακολούθως, περνάμε από την μηχανή ζυμαρικών ξεκινώντας από χοντρό προς λεπτότερο, μέχρι το σημείο που θέλουμε να φτάσουμε