Για τη ζύμη της τάρτας
250g αλεύρι
125g βούτυρο
1 κρόκο αυγού
35g νερό
αλάτι
(1 επιπλέον κρόκο)
Για τη γέμιση
200g κρέμα γάλακτος
200g creme fraiche (σε περίπτωση που δεν έχουμε, αντικαθιστούμε με κρέμα)
2 αυγά
2 κρόκοι
60g γραβιέρα τριμμένη
120g μπέικον
αλάτι, πιπέρι
Τα όσπρια που χρησιμοποιούμε ως βάρος τα κρατάμε σε ένα βάζο μετά τη χρήση ώστε να τα έχουμε για μελλοντικές τάρτες.
Για τη ζύμη της τάρτας
250g αλεύρι
125g βούτυρο
1 κρόκο αυγού
35g νερό
αλάτι
(1 επιπλέον κρόκο)
Για τη γέμιση
200g κρέμα γάλακτος
200g creme fraiche (σε περίπτωση που δεν έχουμε, αντικαθιστούμε με κρέμα)
2 αυγά
2 κρόκοι
60g γραβιέρα τριμμένη
120g μπέικον
αλάτι, πιπέρι
Ζύμη τάρτας
Γέμιση
Η τάρτα είναι πολύ σημαντικό να έχει ψηθεί σωστά πριν μπει το υγρό μείγμα γιατί αλλιώς δεν θα έχουμε το τραγανό αποτέλεσμα που θέλουμε.