Ρεβιθοκεφτέδες

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τα ρεβίθια
1 κιλό ρεβίθια
150g καρότο
100g πράσο
120g κρεμμύδι
100g φινόκιο
50g σέλερι
10g σκόρδο
10g ξερό κόλιανδρο
νερό μεταλλικό

Για τους ρεβιθοκεφτέδες
300g ρεβίθια βρασμένα
25g φρέσκο κόλιανδρο
25g μαϊντανό
60g χυμό λεμόνι
1.5g τριμμένο κόλιανδρο
2g κύμινο τριμμένο
0.5g τσίλι
2 g αλάτι
10g μπέικιν πάουντερ
60g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40g ελαιόλαδο

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150g γιαούρτι πλήρες
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
½ κ. γ. κύμινο

 

Tip

Σε όλα τα όσπρια είναι καλό να χρησιμοποιούμε μεταλλικό νερό, καθώς έχει λιγότερα άλατα και βοηθάει στο σωστό βράσιμο τους.

Για τα ρεβίθια
1 κιλό ρεβίθια
150g καρότο
100g πράσο
120g κρεμμύδι
100g φινόκιο
50g σέλερι
10g σκόρδο
10g ξερό κόλιανδρο
νερό μεταλλικό

Για τους ρεβιθοκεφτέδες
300g ρεβίθια βρασμένα
25g φρέσκο κόλιανδρο
25g μαϊντανό
60g χυμό λεμόνι
1.5g τριμμένο κόλιανδρο
2g κύμινο τριμμένο
0.5g τσίλι
2 g αλάτι
10g μπέικιν πάουντερ
60g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40g ελαιόλαδο

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150g γιαούρτι πλήρες
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
½ κ. γ. κύμινο

 

Εκτέλεση

Προετοιμασία και Βράσιμο Ρεβιθιών

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. (Τα ρεβίθια θα πρέπει να μουλιάσουν στο νερό για τουλάχιστον 8 ώρες).
  • Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τα ρεβίθια, μαζί με τα λαχανικά και τον κόλιανδρο με καθαρό μεταλλικό νερό.
  • Δίνουμε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 50΄ μέχρι να βράσουν αλλά όχι σε σημείο να μαλακώσουν πολύ.
  • Τα στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά.
Προετοιμασία και Βράσιμο Ρεβιθιών
υλικά προετοιμασίας
προσθετουμε μεταλλικο νερό

Ρεβιθοκεφτέδες

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι, και το μπέικιν πάουντερ.
  • Μόλις γίνει μια ομοιογενής μάζα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι και μπέικιν πάουντερ) και ανακατεύουμε καλά.
  • Πλάθουμε σε κεφτεδάκια των 20g περίπου.
  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε τους ρεβιθοκεφτέδες.
  • Αφήνουμε 2- 3΄ να τηγανιστούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Γυρίζουμε και τηγανίζουμε άλλα 2΄ και από την άλλη πλευρά.

Σάλτσα γιαουρτιού

Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και τα σερβίρουμε σε ένα μπολ για να απολαύσουμε μαζί με τους ρεβιθοκεφτέδες.

Σερβίρισμα

Ιδανικό σερβίρισμα για τους ρεβιθοκεφτέδες είναι μαζί με αραβικές πίτες, κόκκινο λάχανο, και ταχίνι.

Tip

Σε όλα τα όσπρια είναι καλό να χρησιμοποιούμε μεταλλικό νερό, καθώς έχει λιγότερα άλατα και βοηθάει στο σωστό βράσιμο τους.