Για τα ρεβίθια
1 κιλό ρεβίθια
150g καρότο
100g πράσο
120g κρεμμύδι
100g φινόκιο
50g σέλερι
10g σκόρδο
10g ξερό κόλιανδρο
νερό μεταλλικό
Για τους ρεβιθοκεφτέδες
300g ρεβίθια βρασμένα
25g φρέσκο κόλιανδρο
25g μαϊντανό
60g χυμό λεμόνι
1.5g τριμμένο κόλιανδρο
2g κύμινο τριμμένο
0.5g τσίλι
2 g αλάτι
10g μπέικιν πάουντερ
60g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40g ελαιόλαδο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150g γιαούρτι πλήρες
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
½ κ. γ. κύμινο
Σε όλα τα όσπρια είναι καλό να χρησιμοποιούμε μεταλλικό νερό, καθώς έχει λιγότερα άλατα και βοηθάει στο σωστό βράσιμο τους.
Για τα ρεβίθια
1 κιλό ρεβίθια
150g καρότο
100g πράσο
120g κρεμμύδι
100g φινόκιο
50g σέλερι
10g σκόρδο
10g ξερό κόλιανδρο
νερό μεταλλικό
Για τους ρεβιθοκεφτέδες
300g ρεβίθια βρασμένα
25g φρέσκο κόλιανδρο
25g μαϊντανό
60g χυμό λεμόνι
1.5g τριμμένο κόλιανδρο
2g κύμινο τριμμένο
0.5g τσίλι
2 g αλάτι
10g μπέικιν πάουντερ
60g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40g ελαιόλαδο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150g γιαούρτι πλήρες
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
½ κ. γ. κύμινο
Προετοιμασία και Βράσιμο Ρεβιθιών
Ρεβιθοκεφτέδες
Σάλτσα γιαουρτιού
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και τα σερβίρουμε σε ένα μπολ για να απολαύσουμε μαζί με τους ρεβιθοκεφτέδες.
Σερβίρισμα
Ιδανικό σερβίρισμα για τους ρεβιθοκεφτέδες είναι μαζί με αραβικές πίτες, κόκκινο λάχανο, και ταχίνι.
Σε όλα τα όσπρια είναι καλό να χρησιμοποιούμε μεταλλικό νερό, καθώς έχει λιγότερα άλατα και βοηθάει στο σωστό βράσιμο τους.