Για τη σαλάτα
300g αμπελοφάσουλα
5 σύκα
2 κ. σ. αμύγδαλα
καβουρδισμένα
90g ξύγαλο
40 – 50g σάλτσα οξύμελι
10 μεγάλα φύλλα δυόσμο
Για τη σάλτσα οξύμελι
30g οξύμελι
30g ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
90g ελαιόλαδο
Όταν ζεματάμε ένα πράσινο λαχανικό, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε αλατισμένο νερό, και εξίσου σημαντικό με το που το βγάλουμε από το νερό να
το βάλουμε σε νερό με πάγο
ώστε να κρατήσει το πράσινο χρώμα του .
Για τη σαλάτα
300g αμπελοφάσουλα
5 σύκα
2 κ. σ. αμύγδαλα
καβουρδισμένα
90g ξύγαλο
40 – 50g σάλτσα οξύμελι
10 μεγάλα φύλλα δυόσμο
Για τη σάλτσα οξύμελι
30g οξύμελι
30g ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
90g ελαιόλαδο
Όταν ζεματάμε ένα πράσινο λαχανικό, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε αλατισμένο νερό, και εξίσου σημαντικό με το που το βγάλουμε από το νερό να
το βάλουμε σε νερό με πάγο
ώστε να κρατήσει το πράσινο χρώμα του .
Σαλάτα
Σάλτσα οξύμελι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Αν περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα χωρίς πρόβλημα.