Σαλάτα σαν μια μοντέρνα Σπανακόπιτα

Τρυφερά φύλλα από baby σπανάκι με μπαλάκια γλυκιάς μυζήθρας σε κρούστα από μυρωδικά, σουσάμι και dressing σπανακόπιτα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τη σαλάτα
1 πακέτο baby σπανάκι
1 φρέσκο κρεμμύδι
10 κλωνάρια μυρώνια χωρίς κοτσάνια
10 κλωνάρια άνηθο χωρίς κοτσάνια 

Για το dressing σπανακόπιτα
20g μουστάρδα
25g λευκό βαλσάμικο
1g αλάτι
τριμμένο πιπέρι
120g ηλιέλαιο
80g ελαιόλαδο
10g φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20g νερό
5g μαϊντανό ψιλοκομμένο
5g άνηθο ψιλοκομμένο

Για τα μπαλάκια γλυκιάς μυζήθρας
100g μυζήθρα γλυκιά
20g λευκό σουσάμι
20g μαύρο σουσάμι
5g μαϊντανό ψιλοκομμένο
5g άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι

Για τις τορτίγιες
2 τορτίγιες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι




Tip

Το dressing που θα περισσέψει μπορούμε να το φυλάξουμε για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για σάλτσα σε ένα ψάρι ή φιλέτο κοτόπουλο ή σε βραστά λαχανικά.

Για τη σαλάτα
1 πακέτο baby σπανάκι
1 φρέσκο κρεμμύδι
10 κλωνάρια μυρώνια χωρίς κοτσάνια
10 κλωνάρια άνηθο χωρίς κοτσάνια 

Για το dressing σπανακόπιτα
20g μουστάρδα
25g λευκό βαλσάμικο
1g αλάτι
τριμμένο πιπέρι
120g ηλιέλαιο
80g ελαιόλαδο
10g φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20g νερό
5g μαϊντανό ψιλοκομμένο
5g άνηθο ψιλοκομμένο

Για τα μπαλάκια γλυκιάς μυζήθρας
100g μυζήθρα γλυκιά
20g λευκό σουσάμι
20g μαύρο σουσάμι
5g μαϊντανό ψιλοκομμένο
5g άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι

Για τις τορτίγιες
2 τορτίγιες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση

Σαλάτα

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το baby σπανάκι.
  • Ξεφυλλίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα μυρώνια και τον άνηθο.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα.

Dressing σπανακόπιτα

  • Τοποθετούμε σε ένα δοχείο το λευκό βαλσάμικο, τη μουστάρδα, το νερό, το αλάτι, το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
  • Τα χτυπάμε πολύ καλά με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο με σταθερή αργή ροή, σαν να κάνουμε μια μαγιονέζα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.

Μπαλάκια γλυκιάς μυζήθρας

  • Τοποθετούμε τη γλυκιά μυζήθρα σε ένα μπολ, τη σπάμε με το χέρι, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
  • Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
  • Κάνουμε σε ένα δοχείο ένα μείγμα με το λευκό και το μαύρο σουσάμι, το μαϊντανό και τον άνηθο και ρίχνουμε τα μπαλάκια μέσα στο μείγμα.
  • Κρατάμε στην άκρη μέχρι να σερβίρουμε τη σαλάτα.

Τορτίγιες

  • Κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικά κομμάτια στο μέγεθος της προτίμησής μας.
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο φούρνο στους 180ο για 5-6΄ να γίνουν τραγανές.

Σερβίρισμα

  • Ανακατεύουμε τη σαλάτα με 2- 3 κουταλιές από το dressing σε μια σαλατιέρα.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα μπαλάκια του τυριού και τις τραγανές τορτίγιες.
Tip

Το dressing που θα περισσέψει μπορούμε να το φυλάξουμε για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για σάλτσα σε ένα ψάρι ή φιλέτο κοτόπουλο ή σε βραστά λαχανικά.