Για τη φάβα
150g φάβα Σαντορίνης
1 κλωνάρι σέλερι
1 μικρό κρεμμύδι
1 καρότο μέτριο μέγεθος
70g ελαιόλαδο
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 μανταρίνι ζεματισμένο 3 φορές
400g ζωμό λαχανικών ή κότας
αλάτι, πιπέρι piment d’espelette
50g εξτρα ελαιόλαδο
Για τους ντοματοκεφτέδες
400g ντοματίνια
1 κρεμμύδι μικρό
15 φύλλα δυόσμο (περίπου)
10 μεγάλα φύλλα βασιλικό (περίπου)
αλάτι, πιπέρι piment d’espelette
100g αλεύρι περίπου ανάλογα με τα υγρά που έχουν τα ντοματίνια
Για το τηγάνισμα
100ml περίπου ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα από φύλλα καρότο και χέλι
1 χούφτα φύλλα από καρότο
1 μικρό καρότο
3 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
1 φιλέτο καπνιστό χέλι
2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
5- 6 σταγόνες ξύδι βαλσάμικο παλαίωσης
αλάτι και πιπέρι piment d’espelette
* Σε αυτή τη συνταγή προτιμώ το πιπέρι piment d’espelette, εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε απλό πιπέρι.
Για τη φάβα
150g φάβα Σαντορίνης
1 κλωνάρι σέλερι
1 μικρό κρεμμύδι
1 καρότο μέτριο μέγεθος
70g ελαιόλαδο
4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 μανταρίνι ζεματισμένο 3 φορές
400g ζωμό λαχανικών ή κότας
αλάτι, πιπέρι piment d’espelette
50g εξτρα ελαιόλαδο
Για τους ντοματοκεφτέδες
400g ντοματίνια
1 κρεμμύδι μικρό
15 φύλλα δυόσμο (περίπου)
10 μεγάλα φύλλα βασιλικό (περίπου)
αλάτι, πιπέρι piment d’espelette
100g αλεύρι περίπου ανάλογα με τα υγρά που έχουν τα ντοματίνια
Για το τηγάνισμα
100ml περίπου ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα από φύλλα καρότο και χέλι
1 χούφτα φύλλα από καρότο
1 μικρό καρότο
3 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
1 φιλέτο καπνιστό χέλι
2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
5- 6 σταγόνες ξύδι βαλσάμικο παλαίωσης
αλάτι και πιπέρι piment d’espelette
Φάβα
Ντοματοκεφτέδες
Σαλάτα
Σερβίρισμα
Τοποθετούμε τη φάβα σε ένα πιάτο, από πάνω τους ντοματοκεφτέδες και γαρνίρουμε με τη σαλάτα.
* Σε αυτή τη συνταγή προτιμώ το πιπέρι piment d’espelette, εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε απλό πιπέρι.