Soft Cookies με διπλή σοκολάτα και φιστίκι

Super τραγανά απ’ έξω και ζουμερά μέσα XXL cookies με απίστευτη σοκολατένια γεύση

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για 6 cookies
200g βούτυρο
200g ζάχαρη καστανή
100g ζάχαρη κρυσταλλική
50g ζάχαρη panela (από ζαχαροκάλαμο)
100g αυγά
10g ανθό αλατιού
400g αλεύρι τύπου 55%
340g σοκολάτα bitter
100g σοκολάτα bitter
100g φιστίκι αράπικο 

Tip

Μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε αλατισμένο ξηρό καρπό αλλά και διαφορετικές σοκολάτες σε κάθε μείγμα (για παράδειγμα λευκή με bitter η bitter με γάλακτος) αλλά κρατάμε σταθερά τα 340g γιατί αλλιώς αλλάζει η γεύση εντελώς.

Για 6 cookies
200g βούτυρο
200g ζάχαρη καστανή
100g ζάχαρη κρυσταλλική
50g ζάχαρη panela (από ζαχαροκάλαμο)
100g αυγά
10g ανθό αλατιού
400g αλεύρι τύπου 55%
340g σοκολάτα bitter
100g σοκολάτα bitter
100g φιστίκι αράπικο 

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε το φτερό στον κάδο του μίξερ.
  • Δουλεύουμε το βούτυρο με τα τρία είδη ζάχαρης.
  • Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα 340g σπασμένη σοκολάτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165ο.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη των cookies σε στρογγυλές φόρμες, ή πλάθουμε σε μπαλάκια.
  • Ψήνουμε για 15΄.
  • Βγάζουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με το χοντροσπασμένο φιστίκι και τα υπόλοιπα 100g σοκολάτας και ψήνουμε για άλλα 3΄.
Tip

Μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε αλατισμένο ξηρό καρπό αλλά και διαφορετικές σοκολάτες σε κάθε μείγμα (για παράδειγμα λευκή με bitter η bitter με γάλακτος) αλλά κρατάμε σταθερά τα 340g γιατί αλλιώς αλλάζει η γεύση εντελώς.