Για τις μακαρούνες
150g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50g κρίθινο αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
10g ελαιόλαδο
100g νερό
Για την μαγειρίτσα
120g ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1kg διάφορα μανιτάρια
(πλευρώτους – πορτομπέλο – λευκά)
1 μαρούλι
750ml ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
2 λεμόνια ξύσμα και χυμό
1 μάτσο άνηθο
⅓ μάτσο μαιντανό
(προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα παρακάτω μυρωδικά)
½ μάτσο μάραθο
½ μάτσο καυκαλήθρες
½ μάτσο μυρώνια
1 ματσάκι παπαρούνες
1 μάτσο χλωρό σκόρδο
*η περίοδος κοντά στο Πάσχα είναι η καλύτερη περίοδος για τον βασιλιά των μανιταριών, τη Μορχέλα οπότε εαν μπορείτε να προμηθευτείτε κάπου φρέσκες μορχέλες θα απογειωθεί η συνταγή. Όμως και αποξηραμένες θα μπορούσαν να βοηθήσουν το αποτέλεσμα
Για τις μακαρούνες
150g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50g κρίθινο αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
10g ελαιόλαδο
100g νερό
Για την μαγειρίτσα
120g ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1kg διάφορα μανιτάρια
(πλευρώτους – πορτομπέλο – λευκά)
1 μαρούλι
750ml ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ της σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
2 λεμόνια ξύσμα και χυμό
1 μάτσο άνηθο
⅓ μάτσο μαιντανό
(προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα παρακάτω μυρωδικά)
½ μάτσο μάραθο
½ μάτσο καυκαλήθρες
½ μάτσο μυρώνια
1 ματσάκι παπαρούνες
1 μάτσο χλωρό σκόρδο
*η περίοδος κοντά στο Πάσχα είναι η καλύτερη περίοδος για τον βασιλιά των μανιταριών, τη Μορχέλα οπότε εαν μπορείτε να προμηθευτείτε κάπου φρέσκες μορχέλες θα απογειωθεί η συνταγή. Όμως και αποξηραμένες θα μπορούσαν να βοηθήσουν το αποτέλεσμα
Για τις μακαρούνες
Για την μαγειρίτσα