Αρνίσιο Σουβλάκι με τραγανή τερίνα πατάτας και τζατζίκι από μαύρο σκόρδο

Αρνίσιο Σουβλάκι με τραγανή τερίνα πατάτας και τζατζίκι από μαύρο σκόρδο

Share:

Υλικά

Για το αρνίσιο σουβλάκι
250g από αρνίσιο μπούτι
1 κ. σ. dijon μουστάρδα
50g ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
6 ξυλάκια lemongrass

Για την τερίνα πατάτας
2 μεγάλες πατάτες για τηγάνισμα
150g λιωμένο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το τζατζίκι μαύρο σκόρδο
250g γιαούρτι
½ αγγούρι χωρίς φλούδα και σπόρους
50g τζίντζερ
2 σκελίδες μαύρο σκόρδο
20g ξύδι από βύνη (ή κάποιο γλυκό ξύδι)
αλάτι, πιπέρι
50g ελαιόλαδο

Για το αρνίσιο σουβλάκι
250g από αρνίσιο μπούτι
1 κ. σ. dijon μουστάρδα
50g ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
6 ξυλάκια lemongrass

Για την τερίνα πατάτας
2 μεγάλες πατάτες για τηγάνισμα
150g λιωμένο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το τζατζίκι μαύρο σκόρδο
250g γιαούρτι
½ αγγούρι χωρίς φλούδα και σπόρους
50g τζίντζερ
2 σκελίδες μαύρο σκόρδο
20g ξύδι από βύνη (ή κάποιο γλυκό ξύδι)
αλάτι, πιπέρι
50g ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρνίσιο σουβλάκι

  • Κόβουμε το αρνίσιο μπούτι σε μεγάλους κύβους, 3*3c.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα σκεύος και βάζουμε τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
    (ιδανικά ενα βράδυ)
  • Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος με το lemongrass.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο και ψήνουμε για 14-15΄.

Τερίνα πατάτας

  • Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες με μαντολίνο.
  • Παίρνουμε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, βάζουμε μια λαδόκολλα, αλείφουμε με βούτυρο και απλώνουμε μια στρώση από τις πατάτες, με οριζόντια φορά.
  • Ραντίζουμε με βούτυρο και αλατίζουμε.
  • Κάνουμε δεύτερη στρώση από πατάτες με κάθετη φορά.
  • Ραντίζουμε ξανά με βούτυρο και αλάτι.
  • Συνεχίζουμε εναλλάξ κάθετα – οριζόντια τις πατάτες μέχρι να φτάσει η τερίνα μας το επιθυμητό ύψος.
  • Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα, τοποθετούμε βάρος και ψήνουμε στο φούρνο
    (αν έχει επιλογή ατμού ο φούρνος μας ακόμα καλύτερα) αλλιώς στους 140ο για 2 ώρες περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο χωρίς να βγάλουμε το βάρος από τις πατάτες.
  • Κόβουμε την επόμενη μέρα την τερίνα σε παραλληλόγραμμα και τηγανίζουμε σε αρκετό ηλιέλαιο σαν σε φριτέζα.

Τζατζίκι μαύρο σκόρδο

  • Τρίβουμε το αγγούρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει από τα παραπάνω υγρά για 10 – 15΄.
  • Τρίβουμε το τζίντζερ με τη βοήθεια ενός ψηλού τρίφτη (τύπου microplane).
  • Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα και αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.