Αρνίσιο Σουβλάκι με τραγανή τερίνα πατάτας και τζατζίκι από μαύρο σκόρδο

Αρνίσιο Σουβλάκι με τραγανή τερίνα πατάτας και τζατζίκι από μαύρο σκόρδο

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για το αρνίσιο σουβλάκι
250g από αρνίσιο μπούτι
1 κ. σ. dijon μουστάρδα
50g ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
6 ξυλάκια lemongrass

Για την τερίνα πατάτας
2 μεγάλες πατάτες για τηγάνισμα
150g λιωμένο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το τζατζίκι μαύρο σκόρδο
250g γιαούρτι
½ αγγούρι χωρίς φλούδα και σπόρους
50g τζίντζερ
2 σκελίδες μαύρο σκόρδο
20g ξύδι από βύνη (ή κάποιο γλυκό ξύδι)
αλάτι, πιπέρι
50g ελαιόλαδο

Για το αρνίσιο σουβλάκι
250g από αρνίσιο μπούτι
1 κ. σ. dijon μουστάρδα
50g ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
6 ξυλάκια lemongrass

Για την τερίνα πατάτας
2 μεγάλες πατάτες για τηγάνισμα
150g λιωμένο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το τζατζίκι μαύρο σκόρδο
250g γιαούρτι
½ αγγούρι χωρίς φλούδα και σπόρους
50g τζίντζερ
2 σκελίδες μαύρο σκόρδο
20g ξύδι από βύνη (ή κάποιο γλυκό ξύδι)
αλάτι, πιπέρι
50g ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρνίσιο σουβλάκι

  • Κόβουμε το αρνίσιο μπούτι σε μεγάλους κύβους, 3*3c.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα σκεύος και βάζουμε τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
    (ιδανικά ενα βράδυ)
  • Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος με το lemongrass.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο και ψήνουμε για 14-15΄.

Τερίνα πατάτας

  • Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες με μαντολίνο.
  • Παίρνουμε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, βάζουμε μια λαδόκολλα, αλείφουμε με βούτυρο και απλώνουμε μια στρώση από τις πατάτες, με οριζόντια φορά.
  • Ραντίζουμε με βούτυρο και αλατίζουμε.
  • Κάνουμε δεύτερη στρώση από πατάτες με κάθετη φορά.
  • Ραντίζουμε ξανά με βούτυρο και αλάτι.
  • Συνεχίζουμε εναλλάξ κάθετα – οριζόντια τις πατάτες μέχρι να φτάσει η τερίνα μας το επιθυμητό ύψος.
  • Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα, τοποθετούμε βάρος και ψήνουμε στο φούρνο
    (αν έχει επιλογή ατμού ο φούρνος μας ακόμα καλύτερα) αλλιώς στους 140ο για 2 ώρες περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο χωρίς να βγάλουμε το βάρος από τις πατάτες.
  • Κόβουμε την επόμενη μέρα την τερίνα σε παραλληλόγραμμα και τηγανίζουμε σε αρκετό ηλιέλαιο σαν σε φριτέζα.

Τζατζίκι μαύρο σκόρδο

  • Τρίβουμε το αγγούρι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει από τα παραπάνω υγρά για 10 – 15΄.
  • Τρίβουμε το τζίντζερ με τη βοήθεια ενός ψηλού τρίφτη (τύπου microplane).
  • Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα και αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.