Για την σάλτσα Hollandaise
100g βούτυρο κλαριφιέ
120g κρόκο αυγού
25g ζεστό νερό
Ξύσμα και χυμό από 1 lime
Αλάτι, πιπέρι
Για τα αλμυρά pancakes
375g αλεύρι μαλακό
375g γάλα
14g ζάχαρη
3 αυγά
30g λιωμένο βούτυρο
6g μπέικιν πάουντερ
λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο κλαριφιέ(δες tips) για το τηγάνισμα
3 κουτ της σούπας ψιλοκομένο σχοινόπρασο
3 κουτ της σούπας ψιλοκομένο μαϊντανό
Για τα αυγά ποσέ
2 αυγά
2 κουτ σούπας ξύδι
Αλάτι
Για το στήσιμο του πιάτου
Πανκέικς
Καπνιστό σολομό
Λίγο επιπλέον σχοινόπρασο
Σάλτσα hollandaise
Για την σάλτσα Hollandaise
100g βούτυρο κλαριφιέ
120g κρόκο αυγού
25g ζεστό νερό
Ξύσμα και χυμό από 1 lime
Αλάτι, πιπέρι
Για τα αλμυρά pancakes
375g αλεύρι μαλακό
375g γάλα
14g ζάχαρη
3 αυγά
30g λιωμένο βούτυρο
6g μπέικιν πάουντερ
λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο κλαριφιέ(δες tips) για το τηγάνισμα
3 κουτ της σούπας ψιλοκομένο σχοινόπρασο
3 κουτ της σούπας ψιλοκομένο μαϊντανό
Για τα αυγά ποσέ
2 αυγά
2 κουτ σούπας ξύδι
Αλάτι
Για το στήσιμο του πιάτου
Πανκέικς
Καπνιστό σολομό
Λίγο επιπλέον σχοινόπρασο
Σάλτσα hollandaise
Για την σάλτσα Hollandaise:
Φτιάχνουμε ένα Bain Marie τοποθετώντας ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό στη φωτιά και πάνω του μια μπασίνα.
Βάζουμε τους κρόκους μάζι με το νερό και αρχίζουμε να χτυπάμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο 8 στην μπασίνα μας.
Θέλει μεγάλη προσοχή ώστε να μην ψηθεί ο κρόκος χωρίς να αφρατέψει σωστά το μείγμα
Καταλαβαίνουμε πως είναι έτοιμο όταν με το σύρμα που χτυπάμε τα αυγά καταφέρουμε να διαγράφεται το 8 στον πάτο της μπασίνας
Αφαιρούμε την μπασίνα από τη φωτιά και προσθέτουμε σε αργή ροή (σα να κάνουμε μαγιονέζα) το βούτυρο κλαριφιέ. Ενώ ανακατεύουμε διαρκώς κάνοντας όμως πλέον κυκλικές κινήσεις.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι
Για τα αλμυρά pancakes:
Για τα αυγά ποσέ:
Για το στήσιμο του πιάτου: