Cinnamon Μελομακαrolls

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τη ζύμη
4g νωπή μαγιά
180g χλιαρό γάλα
40g ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
390g αλεύρι
1 αυγό
1 κρόκο
115g λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι
135g νερό
135g ζάχαρη
2 κ. σ. μέλι

Για τα rolls
70g ζάχαρη
8g κανέλα
1g γαρύφαλλο
50g κρέμα γάλακτος
50g χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
125g pecan nuts τριμμένα
5- 6 τριμμένα μελομακάρονα

Για τη ζύμη
4g νωπή μαγιά
180g χλιαρό γάλα
40g ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
390g αλεύρι
1 αυγό
1 κρόκο
115g λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι
135g νερό
135g ζάχαρη
2 κ. σ. μέλι

Για τα rolls
70g ζάχαρη
8g κανέλα
1g γαρύφαλλο
50g κρέμα γάλακτος
50g χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
125g pecan nuts τριμμένα
5- 6 τριμμένα μελομακάρονα

Εκτέλεση

Ζύμη

  • Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά, το γάλα και τα 40g ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε ελαφρά είτε με το χέρι, είτε με το μίξερ (στο οποίο έχουμε προσαρμόσει το φτερό).
  • Ενσωματώνουμε σταδιακά τον κρόκο, το αυγό και το βούτυρο και δουλεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄ περίπου.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στη ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου.

Σιρόπι

  • Ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και δίνουμε μια βράση.
  • Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε για 4΄ μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα.

Rolls

  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Σε ξεχωριστό σκεύος ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο 40*30cm με πάχος περίπου 0.5cm.
  • Αλείφουμε με το μείγμα από κρέμα και χυμό πορτοκάλι με ένα πινέλο.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, τα τριμμένα pecan καθώς και τα τριμμένα μελομακάρονα.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σαν να κάνουμε ρολό και κόβουμε σε 7 κομμάτια πάχους περίπου 4cm.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o.
  • Τοποθετούμε τα rolls σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψάκι το οποίο έχουμε βουτυροαλευρώσει προηγουμένως, αλείφουμε και από πάνω με το μείγμα κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι και ψήνουμε για 35- 40΄.
  • Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.