Cinnamon Μελομακαrolls

Share:

Υλικά

Για τη ζύμη
4g νωπή μαγιά
180g χλιαρό γάλα
40g ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
390g αλεύρι
1 αυγό
1 κρόκο
115g λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι
135g νερό
135g ζάχαρη
2 κ. σ. μέλι

Για τα rolls
70g ζάχαρη
8g κανέλα
1g γαρύφαλλο
50g κρέμα γάλακτος
50g χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
125g pecan nuts τριμμένα
5- 6 τριμμένα μελομακάρονα

Για τη ζύμη
4g νωπή μαγιά
180g χλιαρό γάλα
40g ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
390g αλεύρι
1 αυγό
1 κρόκο
115g λιωμένο βούτυρο

Για το σιρόπι
135g νερό
135g ζάχαρη
2 κ. σ. μέλι

Για τα rolls
70g ζάχαρη
8g κανέλα
1g γαρύφαλλο
50g κρέμα γάλακτος
50g χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
125g pecan nuts τριμμένα
5- 6 τριμμένα μελομακάρονα

Εκτέλεση

Ζύμη

  • Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά, το γάλα και τα 40g ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε ελαφρά είτε με το χέρι, είτε με το μίξερ (στο οποίο έχουμε προσαρμόσει το φτερό).
  • Ενσωματώνουμε σταδιακά τον κρόκο, το αυγό και το βούτυρο και δουλεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄ περίπου.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στη ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου.

Σιρόπι

  • Ζεσταίνουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και δίνουμε μια βράση.
  • Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε για 4΄ μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο χρώμα.

Rolls

  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Σε ξεχωριστό σκεύος ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο 40*30cm με πάχος περίπου 0.5cm.
  • Αλείφουμε με το μείγμα από κρέμα και χυμό πορτοκάλι με ένα πινέλο.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο, τα τριμμένα pecan καθώς και τα τριμμένα μελομακάρονα.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σαν να κάνουμε ρολό και κόβουμε σε 7 κομμάτια πάχους περίπου 4cm.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o.
  • Τοποθετούμε τα rolls σε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψάκι το οποίο έχουμε βουτυροαλευρώσει προηγουμένως, αλείφουμε και από πάνω με το μείγμα κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι και ψήνουμε για 35- 40΄.
  • Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.