Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τα donuts

11g ξηρή μαγιά
260g χλιαρό γάλα
40g ζάχαρη
8g αλάτι
600g αλεύρι
2 αυγά
100g λιωμένο βούτυρο

Για την επικάλυψη

ζάχαρη άχνη
στιγμιαίος καφές


Για την κρέμα καφέ – μασκαρπόνε

225g γάλα
25g κρέμα γάλακτος
10g στιγμιαίος καφές
50g κρόκος αυγού
45g ζάχαρη
20g corn Flour


** Για 250g κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα καφέ θέλουμε 70g mascarpone

Για τα donuts

11g ξηρή μαγιά
260g χλιαρό γάλα
40g ζάχαρη
8g αλάτι
600g αλεύρι
2 αυγά
100g λιωμένο βούτυρο

Για την επικάλυψη

ζάχαρη άχνη
στιγμιαίος καφές


Για την κρέμα καφέ – μασκαρπόνε

225g γάλα
25g κρέμα γάλακτος
10g στιγμιαίος καφές
50g κρόκος αυγού
45g ζάχαρη
20g corn Flour


** Για 250g κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα καφέ θέλουμε 70g mascarpone

Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη μαγιά, το γάλα και τα 40g ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε ελαφρά είτε με το χέρι, είτε με το μίξερ (στο οποίο έχουμε προσαρμόσει το γάντζο).
  3. Ενσωματώνουμε σταδιακά τον κρόκο, τα αυγά και το βούτυρο και δουλεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5΄ περίπου.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στη ζύμη.
  5. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου.
  6. Ανοίγουμε λεπτό το ζυμάρι με τη βοήθεια ενός πλάστη, κόβουμε με στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο περίπου 4- 5cm.
  7. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 10′ και τηγανίζουμε στους 160ο μέχρι να πάρουν χρώμα.
  8. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το επιπλέον λάδι
  9. Μόλις κρυώσουν ελαφρά μπορούμε να τα γεμίσουμε με την κρέμα μασκαρπόνε – καφέ (εναλλακτικά, μπορούμε να τα αφήσουμε άδεια και να σερβίρουμε την κρέμα ξεχωριστά)
  10. Πριν το σερβίρισμα, πανάρουμε με τη ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ .

Κρέμα καφέ – μασκαρπόνε

  1. Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τον καφέ και 30g ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό
  2. Παράλληλα βάζουμε σε μία μπασίνα τους κρόκους μαζί με τα υπόλοιπα 60g ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ασπρίσει καλά. Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Μόλις βράσει το γάλα, το αδειάζουμε σιγά σιγά στους κρόκους ώστε να ανέβει η θερμοκρασία χωρίς να ψηθούν τα αυγά.
  4. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε να βράσει ώστε να δέσει η σάλτσα.
  5. Αδειάζουμε σε ένα ταψί, καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας να εφάπτεται και κρυώνουμε στο ψυγείο.

 

* όταν κρυώσει καλά, αφρατεύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ με 70g μασκαρπόνε για κάθε 250g κρέμα ζαχαροπλαστικής.