Υλικά:
Για το φαγκρί (προετοιμασία):
1 φιλέτο από φαγκρί (περίπου 250g)
45g aka miso
(πάστα από κόκκινο μίσο)
25g mirin
χυμό και ξύσμα από 1 μανταρίνι
1κ. γ. τριμμένο τζίντζερ
Για τη ζεστή σαλάτα Ελληνικών Αρωματικών:
1 μικρό φινόκιο
1 μικρό κρεμμύδι
100g ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
25g επιπλέον ελαιόλαδο για το τέλος
500g σταμναγκάθι
150g φύλλα από σπανάκι
½ μάτσο φύλλα από καρότα
⅓ μάτσο μυρώνια
⅓ μάτσο μάραθο
⅓ μάτσο άνηθο
⅓ μάτσο μαϊντανό
αλάτι
Για τα μαριναρισμένα καρότα:
1 μικρό καρότο
1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
2 – 3 στήμονες σαφράν
2 κ. σ. μηλόξιδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Για το στήσιμο του πιάτου:
ωμά φύλλα από τα βότανα
βρώσιμα λουλούδια (προαιρετικά)
Υλικά:
Για το φαγκρί (προετοιμασία):
1 φιλέτο από φαγκρί (περίπου 250g)
45g aka miso
(πάστα από κόκκινο μίσο)
25g mirin
χυμό και ξύσμα από 1 μανταρίνι
1κ. γ. τριμμένο τζίντζερ
Για τη ζεστή σαλάτα Ελληνικών Αρωματικών:
1 μικρό φινόκιο
1 μικρό κρεμμύδι
100g ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
25g επιπλέον ελαιόλαδο για το τέλος
500g σταμναγκάθι
150g φύλλα από σπανάκι
½ μάτσο φύλλα από καρότα
⅓ μάτσο μυρώνια
⅓ μάτσο μάραθο
⅓ μάτσο άνηθο
⅓ μάτσο μαϊντανό
αλάτι
Για τα μαριναρισμένα καρότα:
1 μικρό καρότο
1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
2 – 3 στήμονες σαφράν
2 κ. σ. μηλόξιδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Για το στήσιμο του πιάτου:
ωμά φύλλα από τα βότανα
βρώσιμα λουλούδια (προαιρετικά)
Φαγκρί προετοιμασία
Ζεστή σαλάτα ελληνικών αρωματικών
Μαριναρισμένα καρότα
Φαγκρί ψήσιμο
Τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού στον ατμομάγειρα και μαγειρεύουμε για 4΄ περίπου.
Στήσιμο
Τοποθετούμε τα χόρτα στο κέντρο του πιάτου, από πάνω το φιλέτο του ψαριού, καλύπτουμε με λίγα ωμά φύλλα από τα βότανα, λίγα μαριναρισμένα καρότα και προαιρετικά αν θέλουμε, βρώσιμα λουλούδια.