Για το flatbread ξινού τραχανά
350γρ αλεύρι δυνατό
150γρ αλεύρι από ξινό τραχανά
5γρ θρούμπι
8γρ αλάτι
10γρ ζάχαρη
20γρ νωπή μαγιά
50γρ γιαούρτι
20γρ ελαιόλαδο
250γρ νερό
Για τον κόκορα παστιτσάδα
4 μπούτια κόκκορα
αλεύρι
3 λευκά κρεμμύδια
½ κεφάλι σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
ξύδι από κόκκινο κρασί (τύπου αγιωργίτικο)
200ml κόκκινο κρασί
150ml ελαιόλαδο
2 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας διπλής συμπύκνωσης
1 πρέζα ζάχαρη,
αλάτι
500ml ζωμό κοτόπουλο σπετσερικό*
Για το σπετσερικό
½ μοσχοκάρυδο
2g mace
5g κανέλα
2g aleppo pepper
10g γλυκιά πάπρικα
7g κύμινο
4g μπαχάρι
1g γαρύφαλλο
8g αλάτι
4g πιπέρι
Για το flatbread
χοιρομέρι
ζακυνθινή γραβιέρα λαδιού
ντοματίνια
½ κρεμμύδι λευκό
Για το flatbread ξινού τραχανά
350γρ αλεύρι δυνατό
150γρ αλεύρι από ξινό τραχανά
5γρ θρούμπι
8γρ αλάτι
10γρ ζάχαρη
20γρ νωπή μαγιά
50γρ γιαούρτι
20γρ ελαιόλαδο
250γρ νερό
Για τον κόκορα παστιτσάδα
4 μπούτια κόκκορα
αλεύρι
3 λευκά κρεμμύδια
½ κεφάλι σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
ξύδι από κόκκινο κρασί (τύπου αγιωργίτικο)
200ml κόκκινο κρασί
150ml ελαιόλαδο
2 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας διπλής συμπύκνωσης
1 πρέζα ζάχαρη,
αλάτι
500ml ζωμό κοτόπουλο σπετσερικό*
Για το σπετσερικό
½ μοσχοκάρυδο
2g mace
5g κανέλα
2g aleppo pepper
10g γλυκιά πάπρικα
7g κύμινο
4g μπαχάρι
1g γαρύφαλλο
8g αλάτι
4g πιπέρι
Για το flatbread
χοιρομέρι
ζακυνθινή γραβιέρα λαδιού
ντοματίνια
½ κρεμμύδι λευκό
Για το flatbread ξινού τραχανά
Για τον κόκορα παστιτσάδα
Για το σπετσερικό
* καβουρδίζουμε εννοούμε όταν τσιγαρίζουμε κάτι σε στεγνό τηγάνι, δηλαδή χωρίς λιπαρή ουσία
Για το flatbread
Τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί το flatbread τραχανά και πάνω του βάζουμε τον κόκορα. Γαρνίρουμε με 2-3 κομμάτια χοιρομέρι και τρίβουμε 20g γραβιέρα λαδιού.
Μοιράζουμε 3 ντοματίνια κομμένα στη μέση και λίγο κρεμμύδι ψήνουμε 5λ στους 180ο να λιώσει το τυρί.