Γεμιστά ζυμαρικά με σάλτσα Μπολονέζ, κρέμα παρμεζάνας και flakes παρμεζάνας

Gourmet εκδοχή σ’ ένα κλασικό πιάτο όπως τα μακαρόνια με κιμά

Share:

Υλικά

Για το ραγού μόσχου
750g κιμάς μόσχου
4g σκόρδο χωρίς φύτρα
90g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
75g ελαιόλαδο
1 γαρύφαλλο
3g κανέλα
1g (4 κόκκους) μπαχάρι
90g κόκκινο κρασί
140g ντομάτα κονκασέ
4g ανθό αλατιού

Για την κρέμα παρμεζάνας
45g βούτυρο
45g αλεύρι
580g γάλα
1 μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
λάδι τρούφας 3g
140g τριμμένη παρμεζάνα
130g κρέμα γάλακτος

Για τα ζυμαρικά
1 πακέτο Lumaconi Rigati No123
ζωμός κοτόπουλο
(χειροποίητος  «Ζωμός κοτόπουλο» ή έτοιμος)
αλάτι

Για το σερβίρισμα 
μυρώνια
παρμεζάνα

Για το ραγού μόσχου
750g κιμάς μόσχου
4g σκόρδο χωρίς φύτρα
90g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
75g ελαιόλαδο
1 γαρύφαλλο
3g κανέλα
1g (4 κόκκους) μπαχάρι
90g κόκκινο κρασί
140g ντομάτα κονκασέ
4g ανθό αλατιού

Για την κρέμα παρμεζάνας
45g βούτυρο
45g αλεύρι
580g γάλα
1 μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
λάδι τρούφας 3g
140g τριμμένη παρμεζάνα
130g κρέμα γάλακτος

Για τα ζυμαρικά
1 πακέτο Lumaconi Rigati No123
ζωμός κοτόπουλο (χειροποίητος  «Ζωμός κοτόπουλο» ή έτοιμος)
αλάτι

Για το σερβίρισμα 
μυρώνια
παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ραγού μόσχου

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε.
  • Μόλις αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τσιγαρίζουμε για 3- 4΄.
  • Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να συμπυκνωθεί.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, 250g νερό και μαγειρεύουμε για 40΄.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με τον ανθό αλατιού.

Κρέμα παρμεζάνας

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα (κρύα για να μη σβολιάσει).
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4΄.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το λάδι τρούφας.

Ζυμαρικά

  • Φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό, αλατίζουμε.
  • Προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε μέχρι να είναι al dente. (Αποσύρουμε 1- 2΄ νωρίτερα από την ώρα που συνήθως αναγράφεται πάνω στη συσκευασία).

Σερβίρισμα

  • Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με το ραγού μόσχου.
  • Απλώνουμε στο πιάτο την κρέμα παρμεζάνας, τοποθετούμε πάνω της τα γεμιστά ζυμαρικά και γαρνίρουμε με flakes παρμεζάνας και μυρώνια.