Γεμιστά ζυμαρικά με σάλτσα Μπολονέζ, κρέμα παρμεζάνας και flakes παρμεζάνας

Gourmet εκδοχή σ’ ένα κλασικό πιάτο όπως τα μακαρόνια με κιμά

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για το ραγού μόσχου
750g κιμάς μόσχου
4g σκόρδο χωρίς φύτρα
90g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
75g ελαιόλαδο
1 γαρύφαλλο
3g κανέλα
1g (4 κόκκους) μπαχάρι
90g κόκκινο κρασί
140g ντομάτα κονκασέ
4g ανθό αλατιού

Για την κρέμα παρμεζάνας
45g βούτυρο
45g αλεύρι
580g γάλα
1 μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
λάδι τρούφας 3g
140g τριμμένη παρμεζάνα
130g κρέμα γάλακτος

Για τα ζυμαρικά
1 πακέτο Lumaconi Rigati No123
ζωμός κοτόπουλο
(χειροποίητος  «Ζωμός κοτόπουλο» ή έτοιμος)
αλάτι

Για το σερβίρισμα 
μυρώνια
παρμεζάνα

Για το ραγού μόσχου
750g κιμάς μόσχου
4g σκόρδο χωρίς φύτρα
90g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
75g ελαιόλαδο
1 γαρύφαλλο
3g κανέλα
1g (4 κόκκους) μπαχάρι
90g κόκκινο κρασί
140g ντομάτα κονκασέ
4g ανθό αλατιού

Για την κρέμα παρμεζάνας
45g βούτυρο
45g αλεύρι
580g γάλα
1 μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
λάδι τρούφας 3g
140g τριμμένη παρμεζάνα
130g κρέμα γάλακτος

Για τα ζυμαρικά
1 πακέτο Lumaconi Rigati No123
ζωμός κοτόπουλο (χειροποίητος  «Ζωμός κοτόπουλο» ή έτοιμος)
αλάτι

Για το σερβίρισμα 
μυρώνια
παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ραγού μόσχου

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε.
  • Μόλις αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τσιγαρίζουμε για 3- 4΄.
  • Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να συμπυκνωθεί.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, 250g νερό και μαγειρεύουμε για 40΄.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με τον ανθό αλατιού.

Κρέμα παρμεζάνας

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα (κρύα για να μη σβολιάσει).
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4΄.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και το λάδι τρούφας.

Ζυμαρικά

  • Φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό, αλατίζουμε.
  • Προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε μέχρι να είναι al dente. (Αποσύρουμε 1- 2΄ νωρίτερα από την ώρα που συνήθως αναγράφεται πάνω στη συσκευασία).

Σερβίρισμα

  • Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με το ραγού μόσχου.
  • Απλώνουμε στο πιάτο την κρέμα παρμεζάνας, τοποθετούμε πάνω της τα γεμιστά ζυμαρικά και γαρνίρουμε με flakes παρμεζάνας και μυρώνια.