Πως Κάνουμε Ζωμό Κοτόπουλο

Share:

Υλικά

4kg κομμάτια πουλερικών (φτερούγες και κόκκαλα)
1 χοντρό κρεμμύδι
1 χοντρό καρότο
1 πράσο
3g αλάτι χοντρό
10g άσπρο πιπέρι σε κόκκους
10lt νερό 

4kg κομμάτια πουλερικών (φτερούγες και κόκκαλα)
1 χοντρό κρεμμύδι
1 χοντρό καρότο
1 πράσο
3g αλάτι χοντρό
10g άσπρο πιπέρι σε κόκκους
10lt νερό 

Εκτέλεση
  • Κόβουμε και πετάμε τα λιπαρά μέρη, από τα κομμάτια των πουλερικών.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα υλικά της αρωματικής γαρνιτούρας (κρεμμύδι, καρότο, πράσο).
  • Βάζουμε, τα κομμάτια των πουλερικών σε μία ψηλή κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με 10lt κρύο νερό, αφήνουμε να βράσουν και τα ξαφρίζουμε.
  • Προσθέτουμε την αρωματική γαρνιτούρα (κρεμμύδι, καρότο, πράσο), το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 ώρες στους 90ο, ξαφρίζοντας σε τακτικά διαστήματα.
  • Περνάμε τον ζωμό από ψιλό σουρωτήρι.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 2 μήνες.