Πως Κάνουμε Ζωμό Κοτόπουλο

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

4kg κομμάτια πουλερικών (φτερούγες και κόκκαλα)
1 χοντρό κρεμμύδι
1 χοντρό καρότο
1 πράσο
3g αλάτι χοντρό
10g άσπρο πιπέρι σε κόκκους
10lt νερό 

4kg κομμάτια πουλερικών (φτερούγες και κόκκαλα)
1 χοντρό κρεμμύδι
1 χοντρό καρότο
1 πράσο
3g αλάτι χοντρό
10g άσπρο πιπέρι σε κόκκους
10lt νερό 

Εκτέλεση
  • Κόβουμε και πετάμε τα λιπαρά μέρη, από τα κομμάτια των πουλερικών.
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα υλικά της αρωματικής γαρνιτούρας (κρεμμύδι, καρότο, πράσο).
  • Βάζουμε, τα κομμάτια των πουλερικών σε μία ψηλή κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με 10lt κρύο νερό, αφήνουμε να βράσουν και τα ξαφρίζουμε.
  • Προσθέτουμε την αρωματική γαρνιτούρα (κρεμμύδι, καρότο, πράσο), το αλάτι και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3 ώρες στους 90ο, ξαφρίζοντας σε τακτικά διαστήματα.
  • Περνάμε τον ζωμό από ψιλό σουρωτήρι.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο για 3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 2 μήνες.