Για το ζυμάρι 200g αλεύρι χωριάτικο για πίτες 1 πρέζα αλάτι 10g ελαιόλαδο 100g νερό
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο σαν κρατήρα ηφαιστείου.
Βάζουμε εκεί το νερό και το ελαιόλαδο.
Με την βοήθεια ενός πιρουνιού, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υγρά, και μόλις πάρει τη μορφή ζυμαριού ξεκινάμε να το δουλεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30’ στο ψυγείο.
Με τη βοήθεια μιας μηχανής ζυμαρικών, ανοίγουμε το ζυμάρι μας μέχρι το 7 περνώντας ένα ένα σταδιακά όλα τα νούμερα ξεκινώντας από το 1 (εάν δούμε πως κολλάει, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι).
Διπλώνουμε και ανοίγουμε για 2η φορά μέχρι το 7 πάλι.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια με κουπ πατ (κόφτης ζύμης) ή με ένα απλό μαχαίρι.
Παίρνουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι και τυλίγουμε με τη βοήθειά του κάθε τετράγωνο ζύμης έχοντας το τοποθετήσει διαγώνια.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει