Καθαρίζουμε τις πατάτες σε τρεχούμενο νερό με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού.
Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε το αλάτι το σκόρδο και το θυμάρι.
Βράζουμε για περίπου 25 – 30΄ να τρυπιέται η πατάτα χωρίς αντίσταση.
Στη συνεχεία στραγγίζουμε τις πατάτες με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, τις ξεφλουδίζουμε με προσοχή καθώς καίνε ακόμα, (είναι σημαντικό να μην κρυώσουν) και τις περνάμε από τη σίτα – μύλο για πουρέ (με την ψιλή σίτα).
Βάζουμε την πούλπα αυτή σε μια κατσαρόλα, και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο, σαν να κάνουμε μια μαγιονέζα (δηλαδή κάθε φορά που η πατάτα απορροφά το βούτυρο προσθέτουμε λίγο ακόμα).
Αλατίζουμε και συνεχίζουμε προσθέτοντας το μείγμα από το γάλα και την κρέμα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.Εντάξει