
Ημέρα 1
30g αλεύρι σίκαλης
30g νερό στους 24oC
Ημέρα 2
30g αλεύρι σίκαλης
30g νερό στους 24oC
30g από το μείγμα της ημέρας 1
Ημέρα 3
30g αλεύρι σίκαλης
30g νερό στους 24oC
30g από το μείγμα της ημέρας 2
Ημέρα 4
30g αλεύρι σίκαλης
30g νερό στους 24oC
50g από το μείγμα της ημέρας 3
Ημέρα 4
50g αλεύρι σίκαλης
130g νερό στους 24οC
30g από το μείγμα της ημέρας 4
Θεωρούμε πως το προζύμι μας είναι σωστό αν είναι το λιγότερο διπλάσιο μετά από 3 συνεχόμενες φορές ταΐσματος.
Είναι σημαντικό το προζύμι να το ταΐζουμε σταθερά την ίδια ώρα.
Ημέρα 1
30g αλεύρι σίκαλης
30g νερό στους 24oC
Ημέρα 2
30g αλεύρι σίκαλης
30g νερό στους 24oC
30g από το μείγμα της ημέρας 1
Ημέρα 3
30g αλεύρι σίκαλης
30g νερό στους 24oC
30g από το μείγμα της ημέρας 2
Ημέρα 4
30g αλεύρι σίκαλης
30g νερό στους 24oC
50g από το μείγμα της ημέρας 3
Ημέρα 4
50g αλεύρι σίκαλης
130g νερό στους 24οC
30g από το μείγμα της ημέρας 4
Θεωρούμε πως το προζύμι μας είναι σωστό αν είναι το λιγότερο διπλάσιο μετά από 3 συνεχόμενες φορές ταΐσματος.
Είναι σημαντικό το προζύμι να το ταΐζουμε σταθερά την ίδια ώρα.
Ημέρα 1
Ημέρα 2
Ημέρα 3
Ημέρα 4
Ημέρα 5
Μετά το πέρας της 5ης ημέρας αλλά και για τη μόνιμη συντήρηση του προζυμιού:
Για τη συντήρηση του προζυμιού, υπάρχουν δύο εκδοχές.
* Σε περίπτωση που χρειάζεστε μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα το προζύμι σας, πριν τη χρήση το βγάζετε από το ψυγείο, το ταΐζετε 2 φορές ανά 12 ώρες και μία 3η φορά 12 ώρες πριν κάνετε το ψωμί για να ισχυροποιηθεί το προζύμι
*Αν πάλι το χρησιμοποιείτε πάνω από 2 φορές την εβδομάδα το κρατάτε σε θερμοκρασία δωματίου και το ταΐζετε 2 φορές την ημέρα.
(αρκεί και μία φορά, αλλά για πιο ισχυρό αποτέλεσμα χρειάζεται 2)