200g βούτυρο
200g ζάχαρη
1 φυσική βανίλια (ή εκχύλισμα)
4 αυγά
50g κρέμα γάλακτος
80g χυμό μανταρίνι
ξύσμα απο 2 μανταρίνια
200g farina gluten free
100g πούδρα καβουρδισμένο φουντούκι
½ κουτ του γλυκού σόδα μαγειρική
1 τεμ τόνκα
½ κουτ του γλυκού κανέλα
¼ κουτ του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουτ του γλυκού αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
λίγο έξτρα βούτυρο
και λίγο αλεύρι για την φόρμα που θα ψηθεί η βασιλόπιτα
200g βούτυρο
200g ζάχαρη
1 φυσική βανίλια (ή εκχύλισμα)
4 αυγά
50g κρέμα γάλακτος
80g χυμό μανταρίνι
ξύσμα απο 2 μανταρίνια
200g farina gluten free
100g πούδρα καβουρδισμένο φουντούκι
½ κουτ του γλυκού σόδα μαγειρική
1 τεμ τόνκα
½ κουτ του γλυκού κανέλα
¼ κουτ του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουτ του γλυκού αλάτι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
λίγο έξτρα βούτυρο
και λίγο αλεύρι για την φόρμα που θα ψηθεί η βασιλόπιτα
Το έτος το γράφουμε είτε με ένα έτοιμο σχεδιάκι, είτε με σοκολάτα λιωμένη ή ακόμα και με λίγο κανέλα
*το φλουρί μπορεί να μπει είτε αφού ψηθεί η βασιλόπιτα ή όταν μοιράζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί
** για να πάρουμε τους σπόρους απο τη φυσική βανίλια με ένα μαχαίρι, κόβουμε κατα μηκος και με τη μύτη του μετά ξύνουμε την εσωτερική πλευρά του λωβού.