Κλασική Carbonara

Ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο στην κλασική του εκτέλεση

Share:

Υλικά

200g spaghetti
80g guanciale
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
100g παρμεζάνα
2τμχ κρόκοι αυγού
5g σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι

200g spaghetti
80g guanciale
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
100g παρμεζάνα
2τμχ κρόκοι αυγού
5g σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει καλά ρίχνουμε τα μακαρόνια (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), ενώ ανακατεύουμε ανά περιόδους ώστε να μην κολλήσουν.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  3. Κόβουμε σε κύβους το guanciale.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το guanciale και μόλις πάρει χρώμα και βγάλει λίπος του το σουρώνουμε και τα κρατάμε χωριστά.
  5. Παράλληλα, ετοιμάζουμε ένα Bain Marie τοποθετώντας μια μπασίνα μεταλλική πάνω από νερό που βράζει και βάζουμε τους κρόκους μέσα.
  6. Χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε 3 κουταλιές τις σούπας νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, χτυπάμε συνέχεια με το σύρμα έτσι ώστε να μην ψηθούν οι κρόκοι και να φουσκώσει ωραία το μείγμα.
  7. Μόλις φουσκώσει και πάρει τον επιθυμητό όγκο, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και το λίπος από το guanciale σα να κάνουμε μια μαγιονέζα.
  8. Τρίβουμε μέσα τη μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  9. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε ένα καθαρό τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό που μαγειρεύτηκαν.
  10. Προσθέτουμε το guanciale, τη σάλτσα από τους κρόκους και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα (προσέχουμε πως αν παραψηθεί θα μας γίνει ομελέτα).
  11. Μόλις η σάλτσα μας δέσει και αποκτήσουν τα μακαρόνια μια ωραία χυλωμένη σάλτσα, προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.
  12. Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και λίγο έξτρα σχοινόπρασο.