Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τις κρέπες

500g γάλα 3%
100g κρέμα γάλακτος 35%
250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
50ml ηλιέλαιο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φυλλαράκια
Λίγο λιωμένο βούτυρο για το μαγείρεμα της κρέπας

Για την καραμέλα

200g ζάχαρη
25g αμαρέτο
200g χυμό πορτοκάλι
80g βούτυρο

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής πορτοκάλι

350g γάλα
50g κρέμα
100g χυμό πορτοκάλι
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
100g κρόκοι
30g αυγό
90g ζάχαρη
30g corn flour

Για το στήσιμο

2 κρέπες έτοιμες
Φιλέτα από 1 πορτοκάλι
Σάλτσα καραμέλα πορτοκαλιού

Για τις κρέπες

500g γάλα 3%
100g κρέμα γάλακτος 35%
250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
50ml ηλιέλαιο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φυλλαράκια
Λίγο λιωμένο βούτυρο για το μαγείρεμα της κρέπας

Για την καραμέλα

200g ζάχαρη
25g αμαρέτο
200g χυμό πορτοκάλι
80g βούτυρο

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής πορτοκάλι

350g γάλα
50g κρέμα
100g χυμό πορτοκάλι
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
100g κρόκοι
30g αυγό
90g ζάχαρη
30g corn flour

Για το στήσιμο

2 κρέπες έτοιμες
Φιλέτα από 1 πορτοκάλι
Σάλτσα καραμέλα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Για τις κρέπες:

  1. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός σύρματος ζαχαροπλαστικής τα χτυπάμε ελαφρά.
  2. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα των υγρών και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το θυμάρι.
  4. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Με τη βοήθεια ενός πινέλου το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο
    και απλώνουμε μια κουταλιά από το μείγμα της κρεπας, να πάει παντού και να κάνει μια λεπτή στρώση.
  6. Αφήνουμε 2- 3΄ να μαγειρευτεί και γυρνάμε από την άλλη πλευρά την κρέπα για άλλα 2΄.
  7. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα

Για την καραμέλα:

  1. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι πανω σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ⅓ της ζάχαρης
  2. Μόλις λιώσει προσθέτουμε άλλο ⅓ κ επαναλαμβάνουμε 3η φορά με την υπόλοιπη ζάχαρη
  3. Όταν η καραμέλα αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα, σβήνουμε με το αμαρέτο
  4. Ενώ ανακατεύουμε προσεκτικά (για να μην καούμε με μια ξύλινη κουτάλα ή ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής)
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκάλι.
  6. Αφήνουμε να βράσει 1-2λ
  7. βγάζουμε απο τη φωτια και ενσωματώνουμε και το βούτυρο σιγά σιγά σε κομματάκια ανακατεύοντας διαρκώς
  8. Διατηρούμε χλυαρή την καραμέλα μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής πορτοκάλι:

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτός και 30g από την ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκάλι
  2. Σε μία μπασίνα βάζουμε τους κρόκους, το αυγό και την υπολοιπη ζάχαρη και με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε μέχρι ν ασπρίσει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το corn flour και ανακατεύουμε ξανα.
  4. Μόλις βράσει το γάλα, αδειάζουμε το ⅓ στο μείγμα με τους κροκους
  5. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και δίνουμε βράση μέχρι να σφίξει, προσθέτουμε και το ξύσμα του πορτοκαλιού κ ανακατεύουμε να πάει παντού
  6. Απλώνουμε σε ένα ταψί μαζί με film και καλύπτουμε με δέυτερη μεμβράνη να εφάπτεται.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει καλά
  8. Δουλεύουμε στη συνέχεια την κρέμα ν αφρατέψει στο μίξερ κα την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής

Για το στήσιμο:

Σερβίρουμε τις κρέπες μας γεμιστες με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Απο πάνω βάζουμε τα φιλέτα του πορτοκαλιού και ραντίζουμε με την καραμέλα