Lava Cake σοκολάτα με καρδιά φυστικοβούτυρο

Ρευστό cake από bitter σοκολάτα 70% κακάο με γέμιση φυστικοβούτυρο

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τη ganache φυστικοβούτυρο
125g κρέμα γάλακτος
15g γλυκόζη
100g σοκολάτα γάλακτος
50g φυστικοβούτυρο

Για το lava cake
235g σοκολάτα 70%
220g βούτυρο
375g αυγά
237g ζάχαρη κρυσταλλική
100g αλεύρι

extra: λίγο λιωμένο βούτυρο και αλεύρι για να ντύσουμε τις φόρμες ψησίματος

 

Για τη ganache φυστικοβούτυρο
125g κρέμα γάλακτος
15g γλυκόζη
100g σοκολάτα γάλακτος
50g φυστικοβούτυρο

Για το lava cake
235g σοκολάτα 70%
220g βούτυρο
375g αυγά
237g ζάχαρη κρυσταλλική
100g αλεύρι

extra: λίγο λιωμένο βούτυρο και αλεύρι για να ντύσουμε τις φόρμες ψησίματος

 

Εκτέλεση

Ganache φυστικοβούτυρο

  • Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Αδειάζουμε τη βραστή κρέμα πάνω στη σοκολάτα και ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Απλώνουμε σε ταψάκι που έχουμε καλύψει με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Μόλις σφίξει, πλάθουμε μπαλάκια των 10g.
  • Kρατάμε στο ψυγείο μέχρι να γεμίσουμε τα cakes.

Lava cake

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν – μαρί.
  • Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε φουλ ταχύτητα για τουλάχιστον 10΄ (θέλουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα).
  • Ενσωματώνουμε με τη βοήθεια μιας λαστιχένιας σπάτουλας τα δύο μείγματα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα σε 3- 4 δόσεις πάντα ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Παίρνουμε πυρίμαχα σκεύη και τα βουτυρώνουμε με το έξτρα βούτυρο.
  • Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσέχουμε να πάει παντού, να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Γεμίζουμε μέχρι το ⅓ της φόρμας.
  • Καλύπτουμε με την ganache φυστικοβουτυρο και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας, θέλοντας να φτάσει το τελικό προϊόν στα ⅔ της φόρμας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και ψήνουμε για 10 – 12΄.