Για τη μπεσαμέλ
55g βούτυρο
55g αλεύρι
580g γάλα
1 μοσχοκάρυδο
λάδι τρούφας 3g
140g τριμμένη παρμεζάνα
130g κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Για τα λαχανικά
1 μελιτζάνα
2 κολοκύθια
1 πατάτα
½ μικρό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
1 πρέζα γκαλανγκάλ
*Το γκαλανγκάλ συνδυάζει τα πικάντικα και λεμονάτα αρώματα του τζίντζερ, τη ξυλώδη μυρωδιά του κουρκουμά, τη γλυκιά και παιχνιδιάρικη νότα του κάρδαμου μαζί με απαλά ίχνη ευκάλυπτου.
Για τον κιμά
750g κιμάς μόσχου
4g σκόρδο χωρίς φύτρα
90g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
75g ελαιόλαδο
1 γαρύφαλλο
3g κανέλα
1g (4 κόκκους) μπαχάρι
90g κόκκινο κρασί
140g ντομάτα κονκασέ
4g ανθό αλατιού
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150g γιαούρτι
1 κ. σ. ψιλοκομ. σχοινόπρασο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τα λαζάνια
1 πακέτο λαζάνια
παρμεζάνα
μπεσαμέλ (αυτή που φτιάξαμε παραπάνω)
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
βούτυρο για το σκεύος
Για τη σάλτσα ντομάτα
χυμός ντομάτας
λεμονγκρας
τζίντζερ
γκαλανγκάλ
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Για τη μπεσαμέλ
55g βούτυρο
55g αλεύρι
580g γάλα
1 μοσχοκάρυδο
λάδι τρούφας 3g
140g τριμμένη παρμεζάνα
130g κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Για τα λαχανικά
1 μελιτζάνα
2 κολοκύθια
1 πατάτα
½ μικρό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
1 πρέζα γκαλανγκάλ
*Το γκαλανγκάλ συνδυάζει τα πικάντικα και λεμονάτα αρώματα του τζίντζερ, τη ξυλώδη μυρωδιά του κουρκουμά, τη γλυκιά και παιχνιδιάρικη νότα του κάρδαμου μαζί με απαλά ίχνη ευκάλυπτου.
Για τον κιμά
750g κιμάς μόσχου
4g σκόρδο χωρίς φύτρα
90g ψιλοκομμένο κρεμμύδι
75g ελαιόλαδο
1 γαρύφαλλο
3g κανέλα
1g (4 κόκκους) μπαχάρι
90g κόκκινο κρασί
140g ντομάτα κονκασέ
4g ανθό αλατιού
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150g γιαούρτι
1 κ. σ. ψιλοκομ. σχοινόπρασο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τα λαζάνια
1 πακέτο λαζάνια
παρμεζάνα
μπεσαμέλ (αυτή που φτιάξαμε παραπάνω)
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
βούτυρο για το σκεύος
Για τη σάλτσα ντομάτα
χυμός ντομάτας
λεμονγκρας
τζίντζερ
γκαλανγκάλ
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Για την μπεσαμέλ
Για τα λαχανικά
Για τον κιμά
Για την σάλτσα γιαουρτιού
Για τα λαζάνια
Για την σάλτσα ντομάτας
Για το στήσιμο του πιάτου
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τη σάλτσα ντομάτα, από πάνω τα τηγανητά λαζάνια και γαρνίρουμε με το γιαούρτι και φύτρες.