Λουκάνικο curry με ρύζι και naan bread

Υλικά

Για το curry:
300 γρ. λουκάνικα κοζάκικα με πάπρικα “Μουτεβελής”
30 γρ. πάστα κίτρινου κάρι
1 τμχ κρεμμύδι
1 τμχ πιπεριά Φλωρίνης
½ μάτσο κόλιανδρο
300 γρ. γάλα καρύδας
3 cm ginger
3 σκελίδες σκόρδο
½ τσίλι πιπεριά
5 σπόρους κάρδαμο
2 τμχ lemongrass
1 κ.γ. garam masala
½ τμχ ζάχαρη φοίνικα
2 τμχ lime

Για το naan bread:
390g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3g αλάτι
30g νωπή μαγιά
25g λιωμένο βούτυρο
120g γιαούρτι
5g ζάχαρη
135g χλιαρό νερό
λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα

Για το ρύζι:
100g ρύζι jasmin
150ml νερό
αλάτι

Για το curry:
300 γρ. λουκάνικα κοζάκικα με πάπρικα “Μουτεβελής”
30 γρ. πάστα κίτρινου κάρι
1 τμχ κρεμμύδι
1 τμχ πιπεριά Φλωρίνης
½ μάτσο κόλιανδρο
300 γρ. γάλα καρύδας
3 cm ginger
3 σκελίδες σκόρδο
½ τσίλι πιπεριά
5 σπόρους κάρδαμο
2 τμχ lemongrass
1 κ.γ. garam masala
½ τμχ ζάχαρη φοίνικα
2 τμχ lime

Για το naan bread:
390g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3g αλάτι
30g νωπή μαγιά
25g λιωμένο βούτυρο
120g γιαούρτι
5g ζάχαρη
135g χλιαρό νερό
λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα

Για το ρύζι:
100g ρύζι jasmin
150ml νερό
αλάτι

Εκτέλεση

Για το curry:

  1. Προθερμαίνουμε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το τσίλι και την πιπεριά και κόβουμε το λεμονγκρας σε 3 κομμάτια.
  3. Τσιγαρίζουμε την πάστα κάρυ.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λέμονγκρας, το κάρδαμο και το τσίλι.
  5. Σβήνουμε με το γάλα καρύδας, το garam masala και τη ζάχαρη φοίνικα (την οποία έχουμε σπάσει με την πίσω πλευρά του μαχαιριού)
  6. Βράζουμε για 5΄.
  7. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες 1 εκ. και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  8. Προσθετουμε το λουκάνικο στο curry και βράζουμε για άλλα 5-10΄.
  9. Προσθετουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το χυμό του λάιμ.

Για το naan bread:

  1. Τοποθετούμε σε ένα μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το αλάτι και την ζάχαρη.
  2. Σε ένα ξεχωριστό σκεύος, βάζουμε το νερό, την μαγιά και το λιωμένο βούτυρο
  3. Ξεκινάμε ν’αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι και Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Αυξάνουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε για 5′.
  5. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα ελαστικό ζυμάρι. Το αφαιρούμε από τον κάδο του μίξερ, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για ½ ώρα τουλάχιστον να φουσκώσει.
  6. Μόλις φουσκώσει, κόβουμε σε 7 – 8 κομμάτια, τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πολύ λεπτές πίτες.
  7. Προθερμαίνουμε πάρα πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε τα ψωμάκια μας από τις 2 πλευρές για 2- 3΄.
    (προαιρετικά μπορούμε ν’αλείψουμε απλά με λίγο βούτυρο το τηγάνι)

Για το ρύζι:

  1. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με το ρύζι και το αλάτι.
  2. Φέρνουμε σε βρασμό.
  3. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, καλύπτουμε με ένα καπάκι και βράζουμε για 13΄.
  4. Μόλις μαγειρευτεί, αφαιρούμε το καπάκι βάζουμε μια πετσέτα από πάνω και το αφήνουμε για 5-10΄.