
Για τους λουκουμάδες μπακαλιάρου:
1 φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου, περίπου 700g
½ μπουκάλι ξινόγαλο
1 σκελίδα σκόρδο
Ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
Piment d’ espelette
Για την τεμπούρα:
130g αλεύρι
25g baking powder
50g corn flour
330ml μπύρα
Αλάτι
Για τη σκορδαλιά:
2 μικρές πατάτες
4 στήμονες σαφράν
2 κρόκους αυγό
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
½ κ. γ. πάστα κόκκινο κάρυ
Αλάτι
200ml ελαιόλαδο
** Προαιρετικά για το σερβίρισμα λίγα φύλλα κόλιανδρο και λίγο σχοινόπρασο
Για τη σαλάτα παντζάρι:
4- 5 μικρά παντζάρια (χωρίς τα φύλλα)
½ τεμ. καυτερή πιπεριά
ξύσμα από 1 λάιμ
1 πορτοκάλι ξύσμα και τα φιλέτα
½ σκελίδα σκόρδο
½ μπαστούνι lemongrass
50ml ελαιόλαδο
20ml μηλόξιδο
Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου:
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι
Για τους λουκουμάδες μπακαλιάρου:
1 φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου, περίπου 700g
½ μπουκάλι ξινόγαλο
1 σκελίδα σκόρδο
Ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
Piment d’ espelette
Για την τεμπούρα:
130g αλεύρι
25g baking powder
50g corn flour
330ml μπύρα
Αλάτι
Για τη σκορδαλιά:
2 μικρές πατάτες
4 στήμονες σαφράν
2 κρόκους αυγό
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
½ κ. γ. πάστα κόκκινο κάρυ
Αλάτι
200ml ελαιόλαδο
** Προαιρετικά για το σερβίρισμα λίγα φύλλα κόλιανδρο και λίγο σχοινόπρασο
Για τη σαλάτα παντζάρι:
4- 5 μικρά παντζάρια (χωρίς τα φύλλα)
½ τεμ. καυτερή πιπεριά
ξύσμα από 1 λάιμ
1 πορτοκάλι ξύσμα και τα φιλέτα
½ σκελίδα σκόρδο
½ μπαστούνι lemongrass
50ml ελαιόλαδο
20ml μηλόξιδο
Για το τηγάνισμα του μπακαλιάρου:
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι
Λουκουμάδες μπακαλιάρου:
Τεμπούρα:
** έξτρα tip τόσο η μπύρα όσο και γενικότερα η τεμπούρα πρέπει να διατηρείται σε χαμηλή θερμοκρασία για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα η tempura.
Σκορδαλιά:
Σαλάτα Παντζάρι:
Τηγάνισμα Μπακαλιάρου: