Μελομακάρονα με καφέ Nespresso Forest Fruit

Μελομακάρονα αρωματισμένα με τις Χριστουγεννιάτικες ποικιλίες Forest τις Nespresso

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τα μελομακάρονα
για το σιρόπι
500g νερό
800g ζάχαρη κρυσταλλική
150g μέλι θυμαρίσιο
4 ξύλα κανέλα Κευλάνης
1 βανίλια φρέσκια
1 πορτοκάλι κομμένο στα 4
1 φασόλι τόνκα τριμμένο

Για το μείγμα των στερεών 
500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100g ψιλό σιμιγδάλι

Για το μείγμα των υγρών 
200g cafe forrest Fruit
200g σπορέλαιο
90g ελαίολαδο
25g άχνη ζάχαρη
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 τόνκα
½ φασόλι βανίλια

Για το τελείωμα 
extra μέλι και καρύδια χοντροσπασμένα

Για τα μελομακάρονα
για το σιρόπι
500g νερό
800g ζάχαρη κρυσταλλική
150g μέλι θυμαρίσιο
4 ξύλα κανέλα Κευλάνης
1 βανίλια φρέσκια
1 πορτοκάλι κομμένο στα 4
1 φασόλι τόνκα τριμμένο

Για το μείγμα των στερεών 
500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100g ψιλό σιμιγδάλι

Για το μείγμα των υγρών 
200g cafe forrest Fruit
200g σπορέλαιο
90g ελαίολαδο
25g άχνη ζάχαρη
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 τόνκα
½ φασόλι βανίλια

Για το τελείωμα 
extra μέλι και καρύδια χοντροσπασμένα

Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανάβουμε τη φωτιά
  • Κόβουμε κατά μήκος τη βανίλια*, αφαιρούμε τα σπόρια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά
  • Μόλις πάρει μια βράση το σιρόπι το αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε πολύ εκτός ψυγείου (προσοχή) να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Τοποθετούμε σε μια μεγάλη μπασίνα το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Σε ένα δεύτερο σκεύος, βάζουμε τον καφέ, μαζί με το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, την άχνη, τα μπαχαρικά το ξύσμα από το πορτοκάλι, την τόνκα και τους σπόρους της βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε τα υγρά με ένα σύρμα και τα ρίχνουμε στα στερεά
  • Τώρα με πολύ προσοχή με το χέρι, ανακατεύουμε ώστε να απορροφήσει το αλεύρι τα υγρά αλλά να μην κόψει το μείγμα (θέλει πολύ λίγο ζύμωμα)
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα μελομακάρονα και τους δίνουμε σχήμα με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 25λ
  • και μόλις βγουν τα ρίχνουμε μέσα στο κρύο σιρόπι για 10-15 δευτερόλεπτα.
  • Στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί
  • Ραντίζουμε με έξτρα μέλι και τριμμένο καρύδι

*για να πάρουμε τους σπόρους της Βανίλιας, πρέπει να την κόψουμε κατά μήκος και με ένα μαχαίρι να πάρουμε τους σπόρους από το εσωτερικό