Για τα ψητά μήλα
500g πράσινο μήλο
50g καστανή ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας
1g κανέλα σε σκόνη
½ λάιμ
25g βούτυρο
1 λεμόνι
(προαιρετικά 25ml calvados)
Για την καραμέλα calamansi
Gianduja
75g ζάχαρη κρυσταλλική
110g κρέμα γάλακτος
110g χυμό calamansi
75g ζάχαρη
75g γλυκόζη σιρόπι
40g βούτυρο
40g gianduja
2.5g αλάτι
Για την τάρτα
125g αλεύρι ΓΟΧ (για όλες τις χρήσεις)
60g βούτυρο
25g ζάχαρη άχνη
30g νερό
Για την μους burnt butter σοκολάτα
200g 64% κακάο σοκολάτα
200g σοκολάτα γάλακτος
200g burnt butter
375g κρέμα γάλακτος
50g γλυκόζη
3 κρόκοι αυγού
3g κακάο σε σκόνη
4g αλάτι
Για το Μοντάρισμα της τάρτας
1 μήλο κόκκινο
1 μήλο φίτζι
burnt butter
ζάχαρη καστανή
Το calamansi ονομάζεται και φιλιππινέζικο λάιμ.
Είναι πολύ κλασικό στις Φιλιππίνες και χρησιμοποιείται σε διάφορες σάλτσες, μαρινάδες και τουρσιά.
Για τα ψητά μήλα
500g πράσινο μήλο
50g καστανή ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας
1g κανέλα σε σκόνη
½ λάιμ
25g βούτυρο
1 λεμόνι
(προαιρετικά 25ml calvados)
Για την καραμέλα calamansi
Gianduja
75g ζάχαρη κρυσταλλική
110g κρέμα γάλακτος
110g χυμό calamansi
75g ζάχαρη
75g γλυκόζη σιρόπι
40g βούτυρο
40g gianduja
2.5g αλάτι
Για την τάρτα
125g αλεύρι ΓΟΧ (για όλες τις χρήσεις)
60g βούτυρο
25g ζάχαρη άχνη
30g νερό
Για την μους burnt butter σοκολάτα
200g 64% κακάο σοκολάτα
200g σοκολάτα γάλακτος
200g burnt butter
375g κρέμα γάλακτος
50g γλυκόζη
3 κρόκοι αυγού
3g κακάο σε σκόνη
4g αλάτι
Για το Μοντάρισμα της τάρτας
1 μήλο κόκκινο
1 μήλο φίτζι
burnt butter
ζάχαρη καστανή
Το calamansi ονομάζεται και φιλιππινέζικο λάιμ.
Είναι πολύ κλασικό στις Φιλιππίνες και χρησιμοποιείται σε διάφορες σάλτσες, μαρινάδες και τουρσιά.
Ψητά μήλα
Καραμέλα Calamansi Gianduja
Τάρτα
Μους burnt butter σοκολάτα
Τελικό μοντάρισμα