Για το burger
1 κιλό κιμά
αλάτι
πιπέρι
1 φέτα τσένταρ
Για τη μαγιονέζα από καμένο βούτυρο
1 κρόκος αυγού
1 κ. σ. μουστάρδα Dijon
1 κ. σ. Ξύδι από βύνη
ξύσμα από 1 λάιμ
220g βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για τις triple cooked potatoes
1 κιλό baby πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
θυμάρι
Για τα μανιτάρια teriyaki
2 λευκά μανιτάρια
1 μανιτάρι portobello
μισή σκελίδα σκόρδο
100g teriyaki sauce
λίγο ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
Για το Ψωμάκι του burger
Για το premix:
75g αλεύρι μαλακό
1g νωπή μαγιά
45g κρύο νερό (βρύσης)
Για το ζυμάρι:
480g αλεύρι μαλακό
270g χλιαρό νερό
10g νωπή μαγιά
110g premix
70g ζάχαρη
50g κρόκος αυγού
10g αλάτι
Για το στήσιμο
1 φέτα ντομάτα
καρδιά μαρουλιού ή iceberg
Προτιμούμε κιμά από 55%brisket και 45%shortrib.
Με τον κιμά μπορούμε να
παίξουμε ανάλογα με το λίπος που θέλουμε να έχει το τελικό προϊόν. Πολλές φορές στο μπιφτέκι μου μπορεί να βάλω λαρδί αν κρίνω πως δεν είναι αρκετά λιπαρός ο κιμάς.
Για το burger
1 κιλό κιμά
αλάτι
πιπέρι
1 φέτα τσένταρ
Για τη μαγιονέζα από καμένο βούτυρο
1 κρόκος αυγού
1 κ. σ. μουστάρδα Dijon
1 κ. σ. Ξύδι από βύνη
ξύσμα από 1 λάιμ
220g βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για τις triple cooked potatoes
1 κιλό baby πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
θυμάρι
Για τα μανιτάρια teriyaki
2 λευκά μανιτάρια
1 μανιτάρι portobello
μισή σκελίδα σκόρδο
100g teriyaki sauce
λίγο ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
Για το Ψωμάκι του burger
Για το premix:
75g αλεύρι μαλακό
1g νωπή μαγιά
45g κρύο νερό (βρύσης)
Για το ζυμάρι:
480g αλεύρι μαλακό
270g χλιαρό νερό
10g νωπή μαγιά
110g premix
70g ζάχαρη
50g κρόκος αυγού
10g αλάτι
Για το στήσιμο
1 φέτα ντομάτα
καρδιά μαρουλιού ή iceberg
Προτιμούμε κιμά από 55%brisket και 45%shortrib.
Με τον κιμά μπορούμε να
παίξουμε ανάλογα με το λίπος που θέλουμε να έχει το τελικό προϊόν. Πολλές φορές στο μπιφτέκι μου μπορεί να βάλω λαρδί αν κρίνω πως δεν είναι αρκετά λιπαρός ο κιμάς.
Burger
Μαγιονέζα από καμένο βούτυρο
Triple Cooked Potatoes
Μανιτάρια teriyaki
Ψωμάκι
Premix
Ζυμάρι
Στήσιμο