Ομελέτα φούρνου με φρέσκο καλαμπόκι, μπέικον και “τυράκι” Τήνου

Share:

Υλικά

4 φέτες μπέικον
1/2 καλαμπόκι
100g “Τυράκι’’ Τήνου
1 πιπεριά Φλωρίνης
3 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κολοκύθι
4 αυγά
1 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι
40g τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

4 φέτες μπέικον
1/2 καλαμπόκι
100g “Τυράκι’’ Τήνου
1 πιπεριά Φλωρίνης
3 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κολοκύθι
4 αυγά
1 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι
40g τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ομελέτα Φούρνου με καλαμπόκι, Τηνιακό Τυράκι και λαχανικά

  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Κόβουμε σε μπαστουνάκια το μπέικον και το τοποθετούμε στο τηγάνι ώστε ν αρχίσει να καψαλίζεται και να καραμελώνει.
  • Στη συνέχεια κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες και την προσθέτουμε στο μπέικον.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κολοκύθι σε μεγάλους κύβους και το προσθέτουμε.
  • Αφαιρούμε τους σπόρους από το καλαμπόκι και τους βάζουμε στη σύβραση.
  • Παίρνουμε ένα μπολ και σπάμε 4 αυγά, χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη, προσθετουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Αδειάζουμε το αυγό στο τηγάνι και με τη βοήθεια μιας λαστιχένιας σπάτουλας ανακατεύουμε να πάει παντού το αυγό και να μοιραστεί η γαρνιτούρα.
  • Προσθέτουμε το “Τυράκι” Τήνου σε κομμάτια που σπάμε με το χέρι.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 25΄ στους 170 – 180ο μέχρι να ροδίσει.
  • Σερβίρουμε ιδανικά σε ξύλινο πιάτο και απολαμβάνουμε