
½ πακέτο παπαρδέλες
100g μπέικον άκοπο
3- 4 αποξηραμένα πορτσίνι
2 εσαλότ
1 σκελίδα σκόρδο
3 τεμ. μορχέλες
3 τεμ. μαρτάκια ( ή ό,τι μανιτάρι θέλουμε)
50ml demi glace (ή ζωμό μόσχου σκούρο)
50ml λευκό κρασί
λάδι καρυδιού
100ml κρέμα γάλακτος
100ml νερό αυτό που μουσκέψαμε τα πορτσίνι
φρέσκια ρίγανη
1 κ. σ. λάδι καρυδιού
60g παρμεζάνα
20g βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Οι μορχέλες και τα μαρτάκια (όπως προδίδει και το όνομα τους!) είναι μανιτάρια που
βγαίνουν την άνοιξη.
Στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε πολλές ποικιλίες άγριων μανιταριών άριστης ποιότητας με μεγάλη διατροφική αξία και αξεπέραστη γεύση.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή αν την κάνουμε κάποια άλλη περίοδο μπορούμε αντί για τα συγκεκριμένα μανιτάρια να χρησιμοποιήσουμε μαύρες τρομπέτες ή κανθαρέλες που είναι εξίσου νόστιμα.
½ πακέτο παπαρδέλες
100g μπέικον άκοπο
3- 4 αποξηραμένα πορτσίνι
2 εσαλότ
1 σκελίδα σκόρδο
3 τεμ. μορχέλες
3 τεμ. μαρτάκια ( ή ό,τι μανιτάρι θέλουμε)
50ml demi glace (ή ζωμό μόσχου σκούρο)
50ml λευκό κρασί
λάδι καρυδιού
100ml κρέμα γάλακτος
100ml νερό αυτό που μουσκέψαμε τα πορτσίνι
φρέσκια ρίγανη
1 κ. σ. λάδι καρυδιού
60g παρμεζάνα
20g βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Οι μορχέλες και τα μαρτάκια (όπως προδίδει και το όνομα τους!) είναι μανιτάρια που
βγαίνουν την άνοιξη.
Στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε πολλές ποικιλίες άγριων μανιταριών άριστης ποιότητας με μεγάλη διατροφική αξία και αξεπέραστη γεύση.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή αν την κάνουμε κάποια άλλη περίοδο μπορούμε αντί για τα συγκεκριμένα μανιτάρια να χρησιμοποιήσουμε μαύρες τρομπέτες ή κανθαρέλες που είναι εξίσου νόστιμα.