Πέννες με λαχανικά, μαύρα ρεβίθια και τόνο

Πέννες με καλαμπόκι, μανιτάρια, μαύρα ρεβίθια και τόνο, η πιο γρήγορη λύση για το ταπεράκι του γραφείου σε 10 μόλις λεπτά

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Υλικά

Για τις πέννες
½ πακέτο πέννες
1 μέτριο καρότο
½ κρεμμύδι
1 κολοκύθι
½ μάτσο μαϊντανό
½ σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτα
50g μαύρα ρεβίθια
50g μανιτάρια

Για τις πέννες
½ πακέτο πέννες
1 μέτριο καρότο
½ κρεμμύδι
1 κολοκύθι
½ μάτσο μαϊντανό
½ σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτα
50g μαύρα ρεβίθια
50g μανιτάρια

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό
  • Σουρώνουμε και τις κρυώνουμε ελαφρά. Τις μεταφέρουμε σε ένα δοχείο.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  • Εν συνεχεία κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι, το καρότο και το κολοκύθι και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά που κόψαμε και τσιγαρίζουμε για 3΄.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πέννες, την ντομάτα και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια τα μανιτάρια και τα ρεβίθια.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Απολαμβάνουμε σε πιάτο ή ταπεράκι για το γραφείο.

Όλα τα υλικά της συνταγής μου μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα καταστήματα του Βιολογικού χωριού