Πως Κάνουμε Κρέπες

Share:

Υλικά

500g γάλα 3%
100g κρέμα γάλακτος 35%
250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
50ml ηλιέλαιο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φυλλαράκια
λίγο λιωμένο βούτυρο για το μαγείρεμα της κρέπας

500g γάλα 3%
100g κρέμα γάλακτος 35%
250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
50ml ηλιέλαιο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γ. θυμάρι φρέσκο μόνο τα φυλλαράκια
λίγο λιωμένο βούτυρο για το μαγείρεμα της κρέπας

Εκτέλεση
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός σύρματος ζαχαροπλαστικής τα χτυπάμε ελαφρά.
  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα, το ηλιέλαιο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα των υγρών και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το θυμάρι.
  • Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο και απλώνουμε μια κουταλιά από το μείγμα της κρέπας, να πάει παντού και να κάνει μια λεπτή στρώση.
  • Αφήνουμε 2- 3΄ να μαγειρευτεί και γυρνάμε από την άλλη πλευρά την κρέπα για άλλα 2΄.
  • Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.