Ραβιόλι με γεύση σπανακόπιτα

Χειροποίητο Ραβιόλι με φύλλα από σπανάκι, μουστάρδα και αρωματικά βότανα

Share:

Υλικά

Για το ραβιόλι
300g αλεύρι
100g σιμιγδάλι
2 κρόκους
1 μικρό αυγό
80g νερό
9g αλάτι

Για τη γέμιση
100g σέσκουλο
200g σπανάκι
60g μουσταρδόφυλλα
80g παντζαρόφυλλα
60g τσουκνίδα
100g κρεμμύδι ξερό
100g φρέσκο κρεμμύδι
½ μάτσο μυρώνια
½ μάτσο καυκαλήθρες
½ μάτσο άνηθο
½ μάτσο μαϊντανό
½ μάτσο μάραθο
½ μάτσο κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
100g φέτα τριμμένη
2 αυγά
25g τραχανά ξινόχοντρο

Για το στήσιμο
baby φύλλα σπανάκι
λάδι άνηθο* (tip)

Tip

* Παρασκευή λάδι άνηθο
50g σπανάκι
80g άνηθο
600- 700g ηλιέλαιο

Χτυπάμε στο θερμομίξ για 10΄ στους 80° (αν δεν έχουμε θερμομίξ χτυπάμε πολύ καλά σε μπλέντερ). Περνάμε από σινουά και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν τα στερεά και να μείνει μόνο το λάδι. Σουρώνουμε με φίλτρο καφέ.

Για το ραβιόλι
300g αλεύρι
100g σιμιγδάλι
2 κρόκους
1 μικρό αυγό
80g νερό
9g αλάτι

Για τη γέμιση
100g σέσκουλο
200g σπανάκι
60g μουσταρδόφυλλα
80g παντζαρόφυλλα
60g τσουκνίδα
100g κρεμμύδι ξερό
100g φρέσκο κρεμμύδι
½ μάτσο μυρώνια
½ μάτσο καυκαλήθρες
½ μάτσο άνηθο
½ μάτσο μαϊντανό
½ μάτσο μάραθο
½ μάτσο κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
100g φέτα τριμμένη
2 αυγά
25g τραχανά ξινόχοντρο

Για το στήσιμο
baby φύλλα σπανάκι
λάδι άνηθο*

* Παρασκευή λάδι άνηθο
50g σπανάκι
80g άνηθο
600- 700g ηλιέλαιο


Χτυπάμε στο θερμομίξ για 10΄ στους 80° (αν δεν έχουμε θερμομίξ χτυπάμε πολύ καλά σε μπλέντερ). Περνάμε από σινουά και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν τα στερεά και να μείνει μόνο το λάδι. Σουρώνουμε με φίλτρο καφέ.

Εκτέλεση

Για το ραβιόλι

  • Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ.
  • Δημιουργούμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τους κρόκους, το αυγό και το νερό.
  • Ξεκινάμε να αναδεύουμε αρχικά σε χαμηλή και στη συνέχεια σε μέτρια ταχύτητα.
  • Δουλεύουμε για 7′ –  8′ περίπου.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Αφού ξεκουραστεί, ανοίγουμε το ζυμάρι με τη μηχανή ζυμαρικών σταδιακά περνώντας το ζυμάρι από το 1 – 8, διπλώνουμε και ξαναπερνάμε μέχρι το 7.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, αλείφουμε τις άκρες με αυγό,  τοποθετούμε τη φάρσα στο κέντρο και καλύπτουμε με 2ο φύλλο ζυμαρικού.
Mise en place

Όλα τα υλικά σε μία λεκάνη

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί
Ανοίγουμε το φύλλο σε μία μηχανή ζυμαρικών
Σχηματίζουμε

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε, καθαρίζουμε, στεγνώνουμε τα χόρτα.
  • Τα κόβουμε ζουλιέν.
  • Πλένουμε τα βότανα, ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια και στεγνώνουμε.
  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε αρχικά το ξερό και στη συνέχεια το φρέσκο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε 2΄.
  • Προσθέτουμε τα χόρτα και μαγειρεύουμε για 10΄ περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα βότανα, τα προσθέτουμε στα χόρτα και σοτάρουμε για άλλα 2΄.
  • Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξουν τα πολλά υγρά.
  • Μόλις κρυώσουν ελαφρώς, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, τα αυγά και τον τραχανά.
  • Διορθώνουμε στο αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά και να στραγγίξει.
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια
Προσθέτουμε τα χόρτα

...τη φέτα

... και το αυγό

Στήσιμο

Βράζουμε για 2΄ το ραβιόλι, γαρνίρουμε με baby φύλλα από αυτά που είχαμε στη γέμιση, καθώς και λάδι άνηθο. Για το ραβιόλι της φωτογραφίας έχω χρησιμοποιήσει ξύλινο καλούπι για ραβιόλι.

Συνοδεύουμε με The Clumsies Original Cocktails Forbidden Fruit.

Mise en place

Έτοιμοι!
Και συνοδεύουμε με The Clumsies Original Cocktails