Για την φέτα
10 κύβους φέτας σε μέγεθος περίπου 3*3
2 αυγά
100g αλεύρι
100g σουσάμι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την ντομάτα κονφί
500g ώριμες ντομάτες για σάλτσα
65g ελαιόλαδο
Για το ριζότο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
2 κ. σ. κουκουνάρι
2 κ. σ. σταφίδα μαύρη
1 κ. γ. κύμινο
150ml λευκό κρασί
150g ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
500g περίπου ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μέλι
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
30g βούτυρο
30g παρμεζάνα
αλάτι ,πιπέρι
Για την φέτα
10 κύβους φέτας σε μέγεθος περίπου 3*3
2 αυγά
100g αλεύρι
100g σουσάμι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για την ντομάτα κονφί
500g ώριμες ντομάτες για σάλτσα
65g ελαιόλαδο
Για το ριζότο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
2 κ. σ. κουκουνάρι
2 κ. σ. σταφίδα μαύρη
1 κ. γ. κύμινο
150ml λευκό κρασί
150g ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
500g περίπου ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. μέλι
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
30g βούτυρο
30g παρμεζάνα
αλάτι ,πιπέρι
Για την φέτα
Για την Ντομάτα Κονφί
Για το Ριζότο
Προσοχή τώρα, αν το ρύζι μας είναι σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον ζωμό.
Αν είναι πολύ αραιό, μπορούμε να το μαγειρέψουμε λίγο ακόμα ή να προσθέσουμε λίγο ακόμα βούτυρο να δέσει. Γενικά η υφή πρέπει να είναι ένα χυλωμένο ρύζι, αλλά όχι σούπα
Σερβίρισμα
Βάζουμε το ριζότο σε ένα βαθύ πιάτο, πάνω του τοποθετούμε 2 κροκέτες φέτας, 2 ντοματίνια ωμά και λίγα φυλλαράκια δυόσμο.