
Για 4 άτομα
Νιόκι πατάτας
Νιόκι πατάτας (βλέπε συνταγή)
Για το χταπόδι
½ χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 καρότο
1 φινόκιο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
½ σέλερι
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
400g ψιλοκομμένη ντομάτα
200g κόκκινο κρασί
Για τις γαρίδες και τη σάλτσα
σαγανάκι
400g ψιλοκομμένη ντομάτα
200g κόκκινο κρασί
200g ζωμό γαρίδας
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι σέλερι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα νιόκι
1 πορτοκάλι
Λίγο αστεροειδή γλυκάνισο
Λίγη φέτα για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Ο όρος σαγανάκι, προέρχεται από το σκεύος μέσα στο οποίο
παρασκευάζεται, δηλαδή το τούρκικης προέλευσης sahan δηλαδή τηγάνι.
Για 4 άτομα
Νιόκι πατάτας
Νιόκι πατάτας (βλέπε συνταγή)
Για το χταπόδι
½ χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 καρότο
1 φινόκιο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
½ σέλερι
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
400g ψιλοκομμένη ντομάτα
200g κόκκινο κρασί
Για τις γαρίδες και τη σάλτσα
σαγανάκι
400g ψιλοκομμένη ντομάτα
200g κόκκινο κρασί
200g ζωμό γαρίδας
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι σέλερι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα νιόκι
1 πορτοκάλι
Λίγο αστεροειδή γλυκάνισο
Λίγη φέτα για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Ο όρος σαγανάκι, προέρχεται από το σκεύος μέσα στο οποίο
παρασκευάζεται, δηλαδή το τούρκικης προέλευσης sahan δηλαδή τηγάνι.
Νιόκι πατάτας
Χταπόδι
Γαρίδες και σάλτσα σαγανάκι
Σερβίρισμα
* στη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε και μύδια ή κάποιο άλλο θαλασσινό που αγαπάμε.